Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: ''Mašīnai nebija nekādu problēmu, es vienkārši nespēju nobraukt ātrāk''

Fetels: ''Mašīnai nebija nekādu problēmu, es vienkārši nespēju nobraukt ātrāk''
Sebastians Fetels
Foto: AP/SCANPIX

Pēc šodien aizvadītajiem Ķīnas lielās balvas kvalifikācijas braucieniem komentārus sniedza gan pats kvalifikācijas uzvarētājs Niko Rosbergs, gan pēdējo divu gadu F1 čempions Sebastians Fetels, kuram Ķīnas lielās balvas kvalifikācija šoreiz izvērtās pagalam neveiksmīga, gan arī citi vadošie F1 piloti.

Savus komentārus pēc pirmās uzvaras F1 posma kvalifikācijā sniedza "Mercedes" komandas pilots Niko Rosbergs: "Šī diena man ir ļoti īpaša, jo šodien es izcīnīju savu pirmo F1 uzvaru kvalifikācijas braucienos. Bija ļoti satraucoši skatīties kvalifikācijas beigu daļu no boksiem, jo apzinājos, ka, ja kāds mani pārspēs, neko vairs nevarēšu mainīt, taču esmu ļoti priecīgs, ka viss beidzās labi," prieku par gūto panākumu neslēpa Rosbergs

Raugoties sacīkšu virzienā, Rosbergs sacīja: ''Zināt, kā izvērtīsies sacīkstes, nav iespējams, taču ir ļoti patīkami, ja vari startēt no labākās iespējamās pozīcijas, turklāt apzinoties, ka uzreiz aiz tevis atradīsies komandas biedrs (Mihaels Šūmahers)."

Septiņkārtējais F1 pasaules čempions Mihaels Šūmahers, kurš kvalifikācijā ierindojās trešajā vietā, bet sacīkstes sāks no otrās pozīcijas Hamiltona ātrumkārbas nomaiņas dēļ, sacīja: ''Šī "Mercedes" komandai ir ļoti īpaša diena, jo pirmo reizi abas tās formulas sacīkstes sāks no pirmās starta rindas. Domāju, ka mums ir visas iespējas sacīkstes pabeigt augstākajās pozīcijās."

Šūmahers arī neslēpa prieku par Rosberga panākumu. "Niko šodien bija ātrāks par visiem. Šī ir viņa pirmā uzvara kvalifikācijas braucienos Pirmajā formulā, un uzskatu, ka viņš šo uzvaru bija pelnījis,'' sacīja Šūmahers.

Neveiksmīga Ķīnas lielās balvas kvalifikācija izvērtās Sebastianam Fetelam, kurš ieņēma tikai 11. pozīciju. ''Mašīnai nebija nekādu problēmu, es vienkārši nespēju uzstādīt pietiekami ātru apļa laiku, lai iekļūtu pedējā kvalifikācijas kārtā,'' atklāja Fetels. ''Neveiksme kvalifikācijas braucienos vēl neko nenozīmē, jo sacīkstēs var daudz kas mainīties, un, iespējams, rīt es varēšu cerēt uz daudz labāku rezultātu nekā šodienas kvalifikācijā. Vēl nekas nav zaudēts,'' pozitīvi noskaņots, sacīja vācietis.

Lūiss Hamiltons, kurš kvalifikācijā izcīnīja otro pozīciju, bet rīt sacīkstes sāks no septītās vietas ātrumkārbas nomaiņas dēļ, savu sakāmo preses konferencē iesāka ar apsveikumu Rosbergam, taču, runājot par par pašām sacīkstēm, Hamiltons sacīja: ''Komanda uz Ķīnas lielo balvu ir sagatavojusi ļoti ātru formulu, tāpēc rītdien būs jāparāda, uz ko tā ir spējīga. Rīt man priekšā būs vēl citi seši ātri braucēji, taču šī ir trase, kurā ir ļoti labas iespējas apdzīt, turklāt pieejama ir DRS sistēma, tāpēc esmu drošs, ka rītdienas sacīkstēs man būs pietiekami daudz iespējas, lai varētu sasniegt augstu rezultātu,'' savas domas atklāja brits.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-14 15:20, pirms 12 gadiem
nevis fetels nevareja atrak pabraukt, bet tas RB formulas nemaz atrak neiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-14 17:36, pirms 12 gadiem
nu ja butu jau interesanti paverot to ganku,bet vsb so iespeju liedz.

  -1 [+] [-]

, 2012-04-14 18:29, pirms 12 gadiem
extremists rakstīja: nu ja butu jau interesanti paverot to ganku,bet vsb so iespeju liedz.
ja tiesam gribetu redzet, tad skatitos interneta tiesraide vai par RTL

     [+] [-]

, 2012-04-14 20:35, pirms 12 gadiem
Pa skysports radija kaa vins iegriez pagriezienos smagi ne pa diognali, ar lielam atstarpem nevis ka citi, tur arii vins zaude laiku, nezinu kas vinam tur ar formulu notiek...

     [+] [-]

, 2012-04-16 10:14, pirms 12 gadiem
RB ļoti zaudē taisnēs.
Principā RB uzvar tikai trases vidējā posmā, jo bolīds ir zemāks, labāk izbrauc tieši līkumus. Mercedes ir ātrākais no bolīdiem taisnē. McLaren ir ļoti sabalansēts auto, kas ļauj braukt pietiekoši ātri gan taisnēs, gan līkumos.
Katrā ziņā McLaren ir labākais braucēju duets - Hamiltons un Batons. McLaren jebkurā gadījumā paņems kontruktoru kausu.
Tagad komandām ir jāpieņem lēmums - vai tās kopēs Mercedes DRS sistēmu, jo kā zinām Lotus iesniedza FIA sūdzību par to, bet FIA neko nelegālu tur neatrada. Ja RB to kopēs, tikai tad viņi varēs pacīnīties par TOP3.
Šajā trasē vislabāk bija jānobrauc Batonam un Raikonenam, kuru braukšanas stils ir ļoti tehniski precīzs. Žēl, ka Raikonens uz riepu rēķina zaudēja savu pozīciju - Lotus jāpadomā par labāku Pit-stop stratēģiju. Vetels daudz laika zaudēja, ko viņš nebrauc tik tehniski. Ķīnas trasē, ja nebrauc pa trajektoriju ir daudz sīki akmentiņi uz kuriem uzbraucot, pat RB bolīdam, kurš labi iet līkumos, ir pēc tam problēmas ar saķeri līkumos.