Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels un Hamiltons noskaņoti šodien uzvarēt Sanpaulu F1 posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels un Hamiltons noskaņoti šodien uzvarēt Sanpaulu F1 posmā
Foto: Motorsport.com

"Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons ir optimistiski noskaņoti par savām izredzēm šodien izcīnīt uzaru F1 pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā, kas notiks Brazīlijā.

Sanpaulu "Grand Prix" izcīņa startēs šovakar plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, savukārt galīgais starta izkārtojums tika noteikts sestdien notikušajās sprinta sacensībās. Rasels tajās startēja trešais, bet apdzina Kevinu Magnusenu un Maksu Verstapenu, sasniedzot uzvaru. Hamiltons no astotās starta vietas aizcīnījās līdz trešajai, bet Karloss Sainss ir saņēmis starta vietu sodu, līdz ar to septiņkārtējais F1 čempions startēs no otrās pozīcijas.

"Bija mazliet grūti, jo šī bija sprinta sacīkste, tādēļ bija jāsaglabā līdzsvars starp risku un ieguvumu," cīņu ar Verstapenu sprinta sacīkstēs komentē Rasels. "Līdz ar to, lai gan gribēju šo uzvaru, nevēlējos riskēt pārāk daudz, jo tas var neatmaksāties un tad būtu jāstartē no beigām. Tas ir kaut kas traks, kad padomāju, ka abas "Mercedes" mašīnas startēs no pirmās rindas. Svētdienas sacīkstē mums ir jālido. Iespējams, esam tādā situācijā, kurā vajadzētu izmantot katrs savādāku stratēģiju, lai būtu lielākas izredzes uzvarēt. Necerējām, ka mūsu ātrums būs tik labs, bet tas tikai parāda, kādu darbu komanda ir ieguldījusi."

Arī Hamiltons uzskata, ka tagad abiem pilotiem vairāk nekā citkārt jāsadarbojas, lai "Mercedes" komanda tiktu pie pirmās uzvaras sezonā. Jau iepriekšējos posmos Hamiltons bijis tuvu pirmajai vietai, taču allaž kaut kas pietrūcis.

"No šī brīža mums jāsadarbojas kā komandai un jānotur pārējie aizmugurē," sacīja Hamiltons. "Darīsim visu, ko spēsim. Ja riepas labi kalpos un būs labi laikapstākļi, mūsu rokās ir iespēja uzvarēt šajā cīņā."

"Red Bull" braucējs Verstapens bija vienīgais no vadošajiem braucējiem, kas izmantoja nevis mīkstās, bet vidēji cietā sastāva riepas. Tāpat cīņā ar Sainsu tika salauzts priekšējais antispārns, kas ietekmēja ātrumu. Neskatoties uz to, viņš atzīst, ka "Mercedes" komanda jebkurā gadījumā šajā trasē ir pārāka.

"Viņi izskatās neuzvarami," atzina Verstapens. "Pat tad, ja mans antispārns būtu neskarts, es tāpat finišētu ceturtais. Sliktāk vairs nevar būt un vēl tas kontakts ar Karlosu. Bojājums bija niecīgs, bet ar to pietika, lai nolūztu antispārna sānu sekcija un mazliet no pamatnes. Sacensības izvērsās sarežģītākas nekā bijām gaidījuši, nebiju paredzējis, ka riepas tā nolietosies. Pat ar mīkstā sastāva riepām mēs nebūtu bijuši daudz ātrāki. Mums šeit ir acīm redzamas problēmas saglabāt riepas pie dzīvības. Līdz svētdieni tas ir jāatrisina."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-11-13 18:16, pirms 2 gadiem
Ja kādam interesē, RTL no 18:45 sāk rādīt Formula 1 posmu no Brazīlijas.