Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko nosauc galveno iemeslu Ņūvija aiziešanai no "Red Bull"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko nosauc galveno iemeslu Ņūvija aiziešanai no "Red Bull"
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko uzskata, ka galvenais iemesls, kāpēc Adrians Ņūvijs nolēma aiziet no "Red Bull", ir tās īpašnieka Dītriha Matešica nāve un tam sekojušās izmaiņas F1 komandas vadības posteņos.

"Red Bull" šogad maijā paziņoja, ka Ņūvijs pametīs komandu 2025. gada pirmajos mēnešos. Šajā vienībā viņš nostrādājis 19 gadus un šajā laikā ar Ņūvija radītajām mašīnām izcīnīti septiņi tituli pilotu ieskaitē un seši Konstruktoru kausi. Tagad jau zināms, ka nākamgad britu inženieris uzsāks darbu "Aston Martin" paspārnē.

"Red Bull" konsultants Marko uzskata, ka komandas izveidotāja Matešica došanās aizsaulē 2022. gada oktobrī bija sākums notikumiem, kas noveda Ņūviju pie lēmuma meklēt jaunu izaicinājumu.

"Pēc Matešica nāves, protams, notika zināmas pārmaiņas," austriešu televīzijas kanālam ORF sacīja Marko. "Dītrihs faktiski bija vienīgais līderis. Viņš pieņēma ātrus lēmumus. Viņš bija harizmātisks uzņēmējs, ar tālu redzējumu, un viņš ar savu sacīkšu komandu bija gatavs riskēt. Tagad uzņēmums un viss pārējais ir jāveido savādāk, jo citu tādu cilvēku nevar atrast un viņu nav iespējams aizstāt ar vienu cilvēku. Tā ir daļa no izmaiņām. Domāju, ka tas bija galvenais iemesls Ņūvija lēmumam doties citur."

Tomēr "Red Bull" pēdējā gada laikā arī iekļuvusi vairākos skandālos. Šogad komandas vadītājs Kristians Horners tika apsūdzēts nepiedienīgā uzvedībā pret kādu no darbiniecēm. Tiesa gan, viņš tika attaisnots un darbu varēja turpināt. Maksa Verstapena tēvs Joss arī daudz publiski kritizējis Horneru, sakot, ka komanda lemta pagrimumam, ja nenomainīsies tās vadītājs.

"Teiksim tā, lieta ar Horneru nepalīdzēja," komentējot, kā tas ietekmējis Ņūvija plānus, atzina Marko. "Bet iekšienē mēs apsēdāmies pie viena galda un nolēmām, ka jāapvieno spēki, jāstrādā kopā visās jomās, lai pārvestu mājās pasaules čempiontitulu un nākotnē mums arī būtu uzvarēt spējīga mašīna."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-10-14 17:23, pirms 4 dienām
Pēc Dītriha Matešica nāves tur viss aizgāja pa reni, vadībā viens ar otru sakasījās un protams pie tādas auras muks prom visi kam ir kur mukt, domāju Vestapem nākošgad ari būs Red Bull komandā pēdējais - šobrīd līgums aiztur.