Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" komandai Fetela nolīgšana izmaksājusi 34 miljonus eiro

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" komandai Fetela nolīgšana izmaksājusi 34 miljonus eiro
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Lai priekšlaicīgi lauztu līgumu ar Serhio Peresu un uz nākamo "Formula 1" sezonu nolīgtu Sebastianu Fetelu, "Aston Martin" komandai, kas šobrīd vēl startē ar nosaukumu "Racing Point", tas izmaksājis aptuveni 34 miljonus eiro.

Peresam vēl bija spēkā līgums uz 2021. gadu, taču komanda to lauzusi, samaksājot sportistam kompensāciju nepilnu 8 miljonu eiro apmērā, vēsta respektablais vācu izdevums "Auto Motor und Sports". Savukārt Fetelam komanda apsolījusies samaksāt ap 13 miljoniem par startēšanu tās sastāvā nākamajā gadā, tāpat jāierēķina zaudējumi apmēram 13 miljonu apmērā, ko vienība nesaņems no Peresa sponsoriem.

"Tas parāda, cik svarīgs šis darījums bija komandai," teikts publikācijā. "Startēt "Aston Martin", tā noteikti ir nākamā labākā alternatīva aiz vadošajām komandām. Tur pat ne ar ko netiek riskēts, jo mašīna būs veidota uz 2020. gada "Mercedes" modeļa bāzes, un tā būs vēl labāka nekā šogad. Tāpat viņiem būs labākais pieejamais motors. Nākamajā sezonā Fetels brauks komandā, kas ir vismaz tagadējā "Racing Point" līmenī. Komanda būs aiz "Mercedes" un "Red Bull", bet ar labām izredzēm uz pjedestāliem. Tāpat Fetels kļūs par daļu no "Mercedes" ģimenes un nekad nevar zināt, kas var notikt, ja tev ir ielikta kāja šajās durvīs."

"Auto Motor und Sports" arī atgādina, ka, ņemot vērā budžeta griestu ieviešanu, jau nākamgad "Mercedes", "Ferrari" un "Red Bull" nāksies operēt ar daudz mazāku naudas summu kā ierasts, kamēr "Racing Point" vienība jau ir pieradusi strādāt ar ierobežotiem līdzekļiem.

Tikmēr vācu laikraksts "Bild" uzzinājis, ka Fetels nav noslēdzis līgumu uz vairākiem gadiem. Lai gan ideja esot par sadarbību ilgtermiņā, līgumā iekļauts punkts, ka Fetels, ja pats to vēlēsies, drīkstēs pamest "Aston Martin" nometni jau pēc 2021. gada sezonas.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...
grandpx.news