Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vindsors: "Rasels ir labāks par Hamiltonu kvalifikācijās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vindsors: "Rasels ir labāks par Hamiltonu kvalifikācijās"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Kādreizējais projekta "Team US F1" vadītājs Peters Vindsors uzskata, ka Džordžam Raselam kvalifikācijās ir pārspēks pār Luisu Hamiltonu, līdzīgi kā savulaik cīņā par starta vietām Airtons Senna bija labāks par visādi citādi ļoti ātro komandas biedru Alēnu Prostu.

"Mercedes" komandai Rasels pievienojās pērn, kad izcīnīja tās vienīgo uzvaru sezonā un kopvērtējumā ierindojās augstāk par Hamiltonu. Šosezon pirmajos piecos posmos Hamiltons nopelnījis par 16 punktiem vairāk un ir ceturtais kopvērtējumā, kamēr Rasels ieņem sesto vietu. Četros no pieciem posmiem Rasels bijis labāks kvalifikācijā.

F1 žurnālists Peters Vindsors, kurš iepriekš ieņēmis augstus amatus vairākās komandās un vadījis neveiksmei nolemto "Team US F1" projektu, uzskata, ka Rasels vairāk brauc uz riska robežas, tādēļ bieži vien uzveic Hamiltonu.

"Domāju, ka Džordžs savā ziņā ir labāks par Lūisu kvalifikācijā, līdzīgi kā Senna bija labāks par Prostu," savā "Youtube" kanālā stāsta Vindsors. "Ja Luiss atstāj brīvus trīs centimetrus, Džordžs savā kvalifikācijas aplī atstās pusotru. Dažreiz tas beidzas ar kļūdu, kā to varējām redzēt sprinta kvalifikācijā Baku. Tā vienkārši ir. Tas ir veids, kā Džordžs vienmēr ir braucis. Viņam nav nekādu robežu, un dažreiz tas viņam nāk par labu. Un tā ir lieta, kur var diskutēt par viņa pārspēku attiecībā pret Luisu. Bet var arī teikt, ka tā ir Luisa stiprā puse, ka viņš nekad sevi nav nostādījis tādās situācijās, viņš labāk pārvalda mašīnu un ļoti reti pieļauj tādas kļūdas kā Džordžs, kurš tajā brīdī brauc uz pašas robežas. Tās kļūdas, ko pieļauj Luiss, var saukt par standarta kļūdām. Reizēm viņš nepareizi uzsilda riepas vai, piemēram, nekorekti novērtē regulējumus vai riepu spiedienu, kas beigās nedarbojas tā, kā viņš domāja, ka darbosies. Tādas lietas. Tomēr arī Džordžam gadās tādas kļūdas. Un es domāju, ka, ņemot vērā Luisa dabisko talantu, viņam ir plašāka darbības faktoru palete, ko viņš var likt pretī spēlē pret Džordžu, un spējas, ko viņš var paveikt ar mašīnu noteiktā laika periodā."

Vindsors uzskata, ka Raselam ir daudz labākas izredzes uzveikt Hamiltonu, nekā tas bija iepriekšējam "Mercedes" pilotam Valteri Botasam.

"Nedomāju, ka Luisam bija kādas vājās vietas attiecībā pret Botasu," uzskata Vindsors. "Man nekas nav pret Valteri, bet neredzu nevienu jomu, kurā viņš būtu bijis spēcīgāks par Luisu. Dažreiz viņš uzveica Luisu, jo viņam bija labāk noregulēta mašīna vai arī kaut kādu iemeslu dēļ sacensības iegrozījās viņam par labu. Dažreiz Botass kvalifikācijā uzveica Luisu, bet tas nenotika bieži. Parasti Botass bija ātrs, bet tad pienāca kvalifikācija, pamainījās trase un pēkšņi viņš zaudēja 0.2 vai 0.3 sekundes. Bet kopumā viņš bija ātrs. Veicot atsevišķu ātro apli ar jaunām mīkstajām riepām, Luisam mēdz būt nelielas problēmas."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs