Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" komanda nesekmīgi mēģinājusi nolīgt "Red Bull" galveno inženieri Ņūviju

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" komanda nesekmīgi mēģinājusi nolīgt "Red Bull" galveno inženieri Ņūviju
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komanda centusies pārvilināt pie sevis talantīgo F1 inženieri Adrianu Ņūviju, pirms viņš pagarināja līgumu ar "Red Bull" vienību, atklājis Helmuts Marko.

Nesen kļuva zināms, ka Ņūvijs pagarinājis līgumsaistības ar "Red Bull". Komandas vadītājs Kristians Horners, neatklājot sīkākas detaļas, paziņojis, ka šoreiz līgums ar Ņūviju ir uz garāku termiņu nekā iepriekš.

Iepriekš Ņūvijs konstruējis sacīkšu mašīnas tādām komandām kā "Williams" un "McLaren", bet jau kopš 2006. gada strādā "Red Bull" nometnē. Ar Ņūvija konstruētajiem auto savus četrus titulus savulaik guva Sebastians Fetels, bet pēdējās sezonās panākumus kaldina Makss Verstapens.

"Adrians un es sēžam viens otram blakus un strādājam kopā jau 18 gadus," stāsta Horners. "Bija neizbēgami, ka to turpināsim. Viņš ir lieliska daļa no mūsu komandas. Komanda nekad nesastāv no viena cilvēka, bet viņš ir galvenais spēlētājs komandā, viņam patīk vide, kādā viņš strādā, un viņam patīk strādāt kopā ar jaunajiem un talantīgajiem inženieriem. Mums ir kāds neticams talants, ko skolojam un attīstām, un viņu tas stimulē. Adrians tagad ir 64 gadus jauns un tikpat motivēts kā jebkad."

Vienu no visu laiku ietekmīgākajiem F1 inženieriem pie sevis centusies pārvilināt pēdējās sezonās zināmu pagrimumu piedzīvojusī "Mercedes" komanda. "Red Bull" konsultants Helmuts Marko, kā vienmēr, par šo tēmu izteicies ar ironiju.

"Izskatās, ka Toto Volfam nav pārliecības par saviem cilvēkiem, ka viņi varēs atrisināt "Mercedes" problēmas," izteicies "Red Bull" konsultants, apstiprinot, ka Ņūviju šī komanda centusies pārvilināt pie sevis.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs