Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vasērs: "Sods bija pārāk maigs, tāpēc "Red Bull" tagad ir tāds pārsvars"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vasērs: "Sods bija pārāk maigs, tāpēc "Red Bull" tagad ir tāds pārsvars"
Foto: Motorsport.com

"Ferrari" komandas boss Frederiks Vasērs uzskata, ka "Red Bull" šo sezonu izdevies uzsākt ar tādu ātruma pārsvaru, jo sods, ko tai piešķīra par budžeta ierobežojumu pārkāpšanu, bijis pārāk maigs.

"Red Bull" piloti ir izcīnījuši uzvaras pirmajos trīs F1 sezonas posmos, turklāt skaidri novērojams šīs vienības mašīnu izteiktais pārsvars. Par pērn konstatēto budžeta griestu pārkāpšanu "Red Bull" saņēma septiņu miljonu ASV dolāru sodu, kā arī par 10 procentiem tika samazināts laiks, ko vienība gada laikā drīkst pavadīt strādājot vēja tunelī.

"Aizvien esmu pārliecināts, ka šis sods bija pārāk maigs," izteicies Vasērs. "Ja pieņem, ka sezonas laikā mēs savas mašīnas veiktspēju no aerodinamikas viedokļa uzlabojam par nepilnu sekundi, bet saņemtais sods ir desmitā daļa no tā, tu kopumā zaudē tikai 0.1 sekundi. Tā kā progresija nav lineāra, tas, iespējams, ir pat mazāk, un, tā kā budžeta naudu nav aizliegts tērēt citur, svara samazināšanai un tamlīdzīgām lietām, uzskatu, ka šis sods ir minimāls. Negribu sacīt, ka viņi nepaveica labu darbu, jo, godīgi sakot, viņi ir ļoti labi pastrādājuši pie jaunās mašīnas. Nemēģinu atrast attaisnojumus, bet, ja jūs man jautājiet, vai sods bija pārāk maigs, es saku, ka jā."

"Ferrari" vienībai šīs sezonas sākums tikmēr izvērsies pagalam nesekmīgs un tam diez vai varētu būt kāds sakars ar "Red Bull" piešķirto soda apmēru. Austrālijā neviens no komandas braucējiem neguva punktus, jo Šarls Leklērs izstājās tehnisku problēmu dēļ, bet Karloss Sainss zaudēja labu pozīciju un atkrita aiz pirmā desmitnieka, kad saņēma piecu sekunžu sodu par sadursmi ar Fernando Alonso.

Tagad "Ferrari" komandas paziņojusi, ka iesniegusi FIA petīciju par tiesībām pieprasīt šī soda pārskatīšanu. Lai tas varētu notikt, sodītajai pusei jāiesniedz jauni pierādījumi, kas soda piemērošanas brīdī nebija pieejami. Ja cerēto izdosies panākt, sodu pārskatīs tie paši tiesneši, kas to Sainsam piešķīra Austrālijas GP laikā.

"Čempionātam nāktu par labu, ja netiktu pieņemti šāda veida lēmumi, kad vienā līkumā ir trīs dažādi incidenti, bet lēmumi atšķiras," saka Vasērs, sīkāk nepaskaidrojot, kādi jauni pierādījumi "Ferrari" ir pieejami.

Runājot par "Ferrari" sniegumu, Vasērs atzīst, ka Melburnas trasē bija vērojams progress, par spīti gala iznākumam.

"Bijām veikuši izmaiņas tajā, kas attiecas uz mašīnas balansējumu un uzvedību, un Austrālijā jau bija daudz labāk," viņš saka. "Šī nav "B" specifikācijas mašīna. Mēs negatavojamies nākt klajā ar kaut ko pilnīgi savādāku. Turpināsim uzlabot šo auto un darīsim to vērienīgi."

     [+] [-]

, 2023-04-17 08:45, pirms gada
Kas bija tās tehniskās Leklēra problēmas Austrālijas GP? Viņš sadursmes rezultātā nonāca grantiņā un viss