Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tosts: "Ja Mihaels būtu blakus, Miks joprojām startētu F1 sacīkstēs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tosts: "Ja Mihaels būtu blakus, Miks joprojām startētu F1 sacīkstēs"
Miks Šūmahers. Foto: Motorsport.com

"AlphaTauri" komandas boss Francs Tosts uzskata, ka Miks Šūmahers šogad aizvien startētu Formula 1 sacīkstēs, ja viņam blakus būtu tēvs. Kā zināms, pēc divām čempionātā pavadītām sezonām "Haas" vienības nolēma nepagarināt līgumu ar jauno vācu autosportistu.

Septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls aizvadīja divas ne pārāk izteiksmīgas sezonas "Haas" sastāvā, neieguva komandas vadītāja Gintera Steinera simpātijas un šosezon tika nomainīts ar Niko Hilkenbergu. Miks Šūmahers karjeru turpina "Mercedes" sastāvā kā testpilots - komandā, kurā savas pēdējās sezonas F1 čempionātā savulaik aizvadīja viņa tēvs.

"Viņš ir pelnījis vietu "Formulā 1"," intervijā "Sport1" saka Francs Tosts. "Mans viedoklis ir tāds pats kā viņa onkulim Ralfam: ja viņa tēvs būtu viņam blakus, Miks simtprocentīgi joprojām startētu sacīkstēs."

Tosts ir pārliecināts, ka Mihaela Šūmahera personība vien dotu milzīgu ieguvumu sarunās ar F1 komandu vadītājiem.

"Mihaela personības dēļ vien viss būtu noritējis savādāk," viņš uzskata. "Negribu kritizēt to, kādu vidi ap sevi rada Miks, bet, ja ar komandas vadītāju runātu Mihaels, tas būtu cits numurs. Par laimi, viņš vismaz ir trešais pilots "Mercedes" komandā. Tagad viņam vienkārši jāturpina smagi strādāt un jācer, ka radīsies iespēja. Un tad tā jāizmanto. Esmu pārliecināts, ka viņš to darīs."

Tosts neslēpj, ka Šūmahers būtu izskatīts kā kandidāts uz vietu "AlphaTauri" sastāvā, ja vien tobrīd nebūtu saistīts ar "Ferrari Driver Academy" programmu.

"Žēl, ka viņam netika dota iespēja aizvadīt trešo sezonu, kas varēja kļūt izšķiroša," atzīst Tosts. "Es būtu gribējis ar viņu strādāt, bet viņš iepriekš vienmēr bijis "Ferrari" akadēmijas pilots, līdz ar to nebija mūsu uzmanības lokā."

  +1 [+] [-]

, 2023-04-14 08:59, pirms gada
Šo jau es vārds vārdā latviešu valodā lasīju pirms 2 nedēļām kaut kur.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-14 11:13, pirms gada
Neko nav pelnījis. Ļoti viduvējs braucējs. Nu bet jā, ja iedoto visātrāko formulu - tad jau cīnītos par uzvaru, gluži kā Hamis

     [+] [-]

, 2023-04-14 11:29, pirms gada
Protams ar tādu tēvu būtu daudz vieglāk, bet ne visiem sportistiem tādi ir. Tā kā jācīnās pašam par vietu dzīvē.

     [+] [-]

, 2023-04-14 16:42, pirms gada
Pārāk daudz reizes viņš pagājšsezon satraikšķīja formulu.