Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" komanda prezentē jauno F1 sacīkšu mašīnu SF-24

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" komanda prezentē jauno F1 sacīkšu mašīnu SF-24
Foto: Scuderia Ferrari

"Ferrari" komanda, kurai jau nākamgad pievienosies Luiss Hamiltons, šodien Maranello prezentējusi savu jauno F1 sacīkšu modeli SF-24.

"Ferrari" cer, ka šogad beidzot izdosies pilnvērtīgi iesaistīties cīņā par titulu, tādēļ SF-24 modelī mēģināts novērst tās nepilnības, kas Šarlam Leklēram un Karlosam Saincam pērn šādu iespēju nedeva.

Sainca uzvara Singapūrā bija vienīgā reize sezonā, kad uzvaru "Grand Prix" sacīkstē neizcīnīja kāds no "Red Bull" pilotiem. Pilotu ieskaitē Leklērs bija piektais, Saincs palika septītais, bet Konstruktoru kausā "Ferrari" ieņēma trešo vietu, tikai pa trim punktiem piekāpjoties "Mercedes", bet tālu atpaliekot no "Red Bull".

Pērnā gada modelis izrādījās ļoti ātrs kvalifikācijas režīmā, kas septiņas reizes komandai ļāva startēt no pole position. Tomēr sacīkšu režīmā ātruma allaž pietrūka, riepas nevarēja sataupīt un nevar nepieminēt arī stratēģiskos misēkļus, kā arī tehniskas problēmas.

SF-24 izstrādē sevišķi piedomāts pie aerodinamikas uzlabošanas, kas pagājušajā gadā, pēc komandas vārdiem, bijis viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem. Šo mašīnu inženieri centušies padarīt saviem pilotiem vieglāk vadāmu, jo par slikto vadāmību pagājušajā gadā Leklērs un Saincs tika daudz sūdzējušies.

"Ferrari" priekšsēdētāja Džona Elkana un F1 komandas vadītāja Freda Vasūra vadībā šobrīd ar lielu entuziasmu uzsākti jauni centieni atgriezties cīņā par tituliem. Uz 2025. gada sezonu jau nolīgts septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons, kurš stāsies Sainca vietā, bet jau tuvākajās nedēļās darbinieku pulku papildinās 20 jauni speciālisti. Nav šaubu, ka komandai līdz Hamiltona ierašanās brīdim pievienosies arī daži visaugstākā līmeņa inženieri, lai gan pašlaik par to vien klīst baumas.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-02-13 19:43, pirms 4 mēnešiem
Drīz jau būs 20 gadi apritējuši kopš Kimi izcīnīja titulu.