Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ģeniālā dizainera Ņūvija dēls sper soli tuvāk startēšanai F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Ģeniālā dizainera Ņūvija dēls sper soli tuvāk startēšanai F1
Harisons Ņūvijs un Kristians Horners
Foto: zimbio.com

Ģeniālā F1 konstrukciju dizainera Adriana Ņūvija dēls Harisons nākamgad startēs Eiropas F3 čempionātā, pārstāvot spēcīgo "Van Amersfoort Racing" komandu.

Aizvadītajā gadā Harisons Ņūvijs piedalījās Lielbritānijas BRDC F4 čempionātā, kur kļuva par vicečempionu, zaudējot tikai Vilam Palmeram, topošā "Renault" komandas F1 pilota Džoljona Palmera brālim. Ņūvijs uzvarēja divās sacīkstēs, kā arī ieguva 12 pjedestālus, divreiz startējot no "pole position" un trīs reizes uzrādot sacensību ātrāko apli.

Jāpiemin, ka 2015. gadā Harisons Ņūvijs aizvadīja pirmo sezonu formulu sacensībās.

17 gadus vecais autosportists paralēli piedalījās atsevišķos posmos jaunizveidotajā Vācijas F4 čempionātā, kur jau brauca "Van Amersfoort Racing" sastāvā, līdzās septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēlam Mikam Šūmaheram.

Formula 3 ir lielisks ceļš pretī iespējām startēt F1 čempionātā, ko pierādīja Makss Verstapens. Vēl 2013. gadā holandietis brauca Eiropas F3 sacīkstēs, pārstāvot tieši "Van Amersfoort Racing", bet jau pērn debitēja Formulā 1, neoficiāli kļūstot par "apdzīšanu karali" un iemantojot liela talanta slavu.

2016. gada Eiropas F3 sezonā viens no Ņūvija komandas biedriem būs trīskārtējā F1 čempiona Nelsona Pikē dēls Pedro Pikē.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1 news, reports, features, technical...

     [+] [-]

, 2016-01-13 21:26, pirms 9 gadiem
Arī tajā nišā viss notiek pa blatam. Piloti slavenu braucēju sekotāji vai biezie

     [+] [-]

, 2016-01-14 01:05, pirms 9 gadiem
rihardilio rakstīja: Arī tajā nišā viss notiek pa blatam. Piloti slavenu braucēju sekotāji vai biezie
Gluzi pa balatam tas nav, F-1 netikt, ja tev nav naudigs sponsors, var but talantigs un ienakt, ka kadas komandas audzeknis ari tad vieta nav garanteta, tikai sezona sevi paradit un no reklamet, ir jarodas sponsoram vai ari naks nakosais.