Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels spraigā cīņā apdzen Verstapenu un uzvar sprinta sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels spraigā cīņā apdzen Verstapenu un uzvar sprinta sacīkstēs
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Sanpaulu F1 posma sprinta sacensības tika aizvadītas saulainos apstākļos un noslēdzās ar Džordža Rasela uzvaru. "Mercedes" pilots aizvadīja skaistu divcīņu ar Maksu Verstapenu, pēc vairākiem mēģinājumiem tomēr nokļūstot priekšā. Vēlāk Verstapens sabojāja antispārnu un finišēja tikai ceturtais. Savukārt kvalifikācijā uzvarējušais Kevins Magnusens atkrita līdz astotajai pozīcijai.

Verstapens bija tikai viens no diviem pilotiem, kas bija izvēlējušies saulainajos apstākļos izmantot vidēji cietā sastāva riepas, pārējie, tostarp visi "Top 10" braucēji, startēja ar mīkstajām riepām. Lielisks starts padevās "Haas" komandas pilotam Magnusenam, kurš dienu iepriekš sensacionāli uzvarēja kvalifikācijā. Viņš pārliecinoši noturēja vadību, kamēr Verstapenam nācās aizstāvēties no Rasela, kurš jau pašā sākumā lūkoja atņemt viņam pozīciju.

Spraigākais un agresīvākais duelis bija "Alpine" pilotu starpā. Vispirms uz sadursmes robežas Estebans Okons tika garām Fernando Alonso, bet pēc tam divkārtējais F1 čempions starta taisnē mēģināja atgūt zaudēto, taču abi sadūrās. Alonso salauza antispārnu un bija spiests braukt boksos, kā arī pauda sarūgtinājumu par komandas biedra manevriem. Galu galā neviens no viņiem netika pirmajā desmitniekā.

Tikmēr cīņā par pirmajām pozīcijām Magnusenam vadību izdevās noturēt līdz trešajam aplim, kad pirmajā līkumā Verstapens beidzot tika priekšā. Pēc viena apļa turpat apdzīšanu veica arī Rasels, taču līderis pa to laiku bija izveidojis sekundes pārsvaru. Rasels ķēra viņu rokā un 12. aplī uzsāka spraigu duelēšanos. Vairākas reizes "Mercedes" pilots mēģināja tikt priekšā, līdz 15. aplī tas beidzot izdevās. Rasels aizbrauca pretī uzvarai.

"Aston Martin" pilots Lānss Strols izpildīja agresīvu manevru pret komandas biedru Sebastianu Fetelu, pozīcijas aizstāvēšanas laikā daļēji izstumjot viņu zālienā. Fetels pēc tam savu pāri darītāju apdzina, bet Strols no tiesnešiem izpelnījās desmit sekunžu sodu.

No piektās pozīcijas startējušais Karloss Sainss bija apdzinis gan Lando Norisu, gan Magnusenu un arī noķēra Verstapenu, spējot "Red Bull" braucēju uzveikt 19. apļa sākumā. Verstapens pret sāncenša "Ferrari" formulu aizlauza sava priekšējā antispārna sānu malu, kas pēc tam nolūza un padarīja mašīnu krietni lēnāku. Drīz garām pabrauca arī Lūiss Hamiltons, finišējot aiz Sainsa un izcīnot trešo vietu. Verstapens jau pirms tam sūdzējās, ka ir pārbraucis pāri kādai trasē esošai atlūzai.

Tā kā Sainsam pienākas piecu starta vietu sods par dzinēja maiņu, rīt Sanpaulu "Grand Prix" izcīņā no pirmās rindas startēs "Mercedes" piloti. Otro rindu startā ieņems "Red Bull" formulas ar Verstapenu un Serhio Peresu, bet trešajā rindā stāsies Šarls Leklērs un Noriss. Sacensību sākums plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Sanpaulu GP sprinta sacensību rezultāti:

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-12 22:17, pirms gada
Meršiem iespaidīgs ātrums! Izskatās, ka Rassels un Hamis varētu rīt sadalīt uzvaru savā starpā

     [+] [-]

, 2022-11-12 22:17, pirms gada
Sākumā tā prātīgi, bet ar katru nākamo apli Merši palika ātrāki un ātrāki... ja vien Hamiltonam brīnumainā kārtā nepiešķirs kaut kādu sodu par starta procedūras pārkāpumu (kas ir ļoti maz ticams), tad rīt sagaidāma viegla meršu dubultuzvara (jo viņi jau startā būs 1-2)...

     [+] [-]

, 2022-11-12 22:31, pirms gada
Verstapens pa radio ziņoja, ka kaut kādai atlūzai pārbrauca pāri, pēc tās diezgan iespaidīgi nokritās ātrums. Nebūtu sabojājis antispārnu, tā pat butu ceturtais. Riepau izvēle ar nebija tā labākā šoreiz. Bet rīt sagaidāma laba gonka

  +1 [+] [-]

, 2022-11-12 22:41, pirms gada
Russell neslikti nogāzis, labs. Formulas laikam beigušas kratīties meršiem. Buļļi uzēd putekļus, jo nevelk vairs vai vienkārši iemidzina. Tas čempis ir tieši tik interesants kā tā trīs bagātāko komandu cīņa. Ieviesa visiem vienādus noteikumus, bet daudz nekas nemainījās - gadu no gada viena līdz trīs komandas cīnās, kurš kuru nobrauks.

     [+] [-]

, 2022-11-12 22:42, pirms gada
Būs interesanti. Rītdien būs vai nu RB superstratēģija vai meršu dubultuzvara.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-12 22:52, pirms gada
alexy rakstīja: Būs interesanti. Rītdien būs vai nu RB superstratēģija vai meršu dubultuzvara.
Domāju, ka Maxis ar Softiem paņems priekšā tāpat visus.

Es gan esmu par meršiem, bet diezgan skeptisks un tā taisne ir elementāra apdzīšanas vieta, ja esi kaut 0,1 sec ātrāks.

     [+] [-]

, 2022-11-13 00:38, pirms gada
Jebkurai citai komandai būtu 100% pitstops pēc tā kā VER detaļas lidoja pa gaisu....

     [+] [-]

, 2022-11-13 09:49, pirms gada
Jā.. kas vēl liecina par Max uzvaru - vakar Rasels ar visu aizvēju un DRS pielec Maxim sānā un it kā vajadzētu būt ātruma pārsvaram. Bet kā Rasels zaudēja aizvēju, tad pat ar DRS bija lēnāks par RB.