Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Mainīgos laikapstākļos mums ir izredzes pārspēt Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Mainīgos laikapstākļos mums ir izredzes pārspēt Verstapenu"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" braucējs Džordžs Rasels, kurš šovakar Sanpaulu F1 posma sprinta sacensībās startēs no trešās pozīcijas, cer uz mainīgiem laikapstākļiem. Viņaprāt, tad būtu visreālākā iespēja uzveikt Maksu Verstapenu un "Red Bull" komandu.

F1 čempions Verstapens kvalifikācijā ieņēma otro vietu, piekāpjoties šokējošo uzvaru guvušajam "Haas" pilotam Kevinam Magnusenam. "Red Bull" pārstāvis neslēpj, ka būtu uzvarējis, ja izšķirošajā lidojošajā aplī nepieļautu kļūdu.

"Mēs zinājām, ka viss izšķirsies šajā vienā aplī, jo tuvojās lietus," atzīst Verstapens. "Trasē devos ceturtais vai piektais pēc kārtas. Astotajā līkumā nobloķēju riteņus, un tas man, protams, arī maksāja pirmo starta vietu. Tomēr, vērtējot, kādi rezultāti ir maniem tiešajiem konkurentiem, viss izskatās labi. Šādos apstākļos notikt var jebkas. Joprojām esam gana augstu, kas ir pats galvenais."

Rasels kvalifikācijā izbrauca no trases un iestrēga grants joslā, kā dēļ tika izkārti sarkanie karogi un neviens vairs nepaspēja sausā trasē veikt vēl kādu apli. Pirms tam sportists bija paguvis uzstādīt trešo rezultātu un cer uz līdzīgiem laikapstākļiem arī šodien un rīt.

"Saprotams, ka trešā starta vieta nav tā, kurā mēs gribam būt, bet tā būs gana laba vieta sprinta sacīkstei," sacīja Rasels. "Domāju, ka mainīgos apstākļos mums ir labākās izredzes finišēt priekšā Maksam un "Red Bull". Mēs bijām vieni no pēdējiem, kas kvalifikācijā devās trasē, un tā bija unikāla pieredze, jo apļa gaitā lietus kļuva spēcīgāks un spēcīgāks. Kad nokļuvu pēdējā līkumā, tur bija daudz slapjāks nekā pirms tam. Mašīna tik ļoti kratījās, ka salauzu savu galvas balstu. Tad nespēju novaldīt mašīnas aizmuguri, centos apgriezties par 360 grādiem, bet iestrēgu grantī. Mašīnai nevajadzētu būt bojātai. Mani vienmēr satrauc, kad tā jāved uz treilera un ir daudz grants, bet visam vajadzētu būt labi."

Sprinta sacensības Interlagosas trasē sāksies šovakar plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...