Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilotam Vipsam var būt iespēja šonedēļ startēt F1 posmā Turcijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilotam Vipsam var būt iespēja šonedēļ startēt F1 posmā Turcijā
Juri Vipss. Foto: Red Bull Racing

Igauņu autosportists Juri Vipss ir kļuvis par "Red Bull" un "AlphaTauri" komandu rezerves pilotu uz šīs nedēļas nogalē gaidāmajām "Formula 1" sacensībām Turcijā. Līdz ar to pie noteiktiem apstākļiem viņam var rasties iespēja pat startēt sacīkstēs.

20 gadus vecais Vipss, kurš šosezon startē "Formula 2" čempionātā, jau kopš 2018. gada nogales ir "Red Bull" jauno braucēju attīstības programmas pilots. Ar sociālo tīklu starpniecību "Red Bull" tagad paziņojusi, ka Vipss ir veicis nepieciešamos 300 kilometrus ar F1 mašīnu, lai saņemtu Superlicenci, kas nozīmē, ka nepieciešamības gadījumā varētu stāties uz starta sacīkstēs.

Vipss kļūs par "Red Bull" un "AlphaTauri" rezerves pilotu Sebastjēna Buemī un Serhio Setes Kamaras vietā, kuri šonedēļ aizņemti ar citiem pienākumiem. Vipss startēs Turcijas "Grand Prix", ja kaut kādu iemeslu dēļ to nevarēs darīt kāds no pamatsastāva braucējiem, Makss Verstapens vai Alekss Albons.

Formulu sacensībās Vipss piedalās kopš 2016. gada. 2017. gadā viņš kļuva par Vācijas F4 čempionu, 2018. gadā guva ceturto vietu Eiropas F3 čempionātā, rezultātu atkārtojot arī 2019. gadā, kad tika izcīnīta arī augstā otrā vieta prestižajās Makao "Grand Prix" sacensībās, cīnoties pret visiem pasaules spēcīgākajiem F3 kategorijas pilotiem.

Šogad Vipsam bija paredzēta dalība Japānā bāzētajā "Super Formula" seriālā, bet ceļošanas ierobežojumu dēļ plānu īstenot neizdevās. Tā vietā viņš piedalās "Formula Regional" Eiropas čempionātā, kur sešos posmos guvis trīs pjedestālus un kopvērtējumā ir septītais, kā arī pēdējos četros posmos startējis F2 čempionātā savainotā DAMS pilota Šona Gelīla vietā - Mudželo trasē pat tika izcīnīts pjedestāls par trešo vietu otrajā braucienā.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-12 12:29, pirms 4 gadiem
Labs, lai veicas Vipsam.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-12 12:29, pirms 4 gadiem
Juri Vips tikai sezonas otrā pusē ieleca F2, jo dēļ covid netika uz Japānas formulu.
Marko iedeva iespēju, izmeta Galelu pēc brīvajiem ārā, un Vips jau pirmajā gonkā SPA parādīja, ka ir labs materiāls. Sasniegumi nebija tik labi ka Hulkenbergam šī gada Vācijas GP, bet weekends bija identisks un gonkā līdz punktiem pietrūka viena vieta.

     [+] [-]

, 2020-11-12 12:37, pirms 4 gadiem
Nu nez, Vipsam nākotne neizskatās laba

Cunoda paņems AT vietu, Gelaels atgriežas F2, SuperFormula viņš ar netiek pie teikšanas.

Un ja Cunoda sevi pierāda iekš F1, tad arī 2022. gadā AT komandā brauks tieši japānis + Gaslī īpaši neraujas uz RB, vēl jo vairāk ja tiešām RB paņēms Halku vai Perezu ar ko rēķināsies ne jau tikai vienu sezonu.

     [+] [-]

, 2020-11-12 13:40, pirms 4 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Nu nez, Vipsam nākotne neizskatās laba

Cunoda paņems AT vietu, Gelaels atgriežas F2, SuperFormula viņš ar netiek pie teikšanas.

Un ja Cunoda sevi pierāda iekš F1, tad arī 2022. gadā AT komandā brauks tieši japānis + Gaslī īpaši neraujas uz RB, vēl jo vairāk ja tiešām RB paņēms Halku vai Perezu ar ko rēķināsies ne jau tikai vienu sezonu.
Cunoda ir Hondas braucējs, un Honda aiziet no F1 2021.gada izskaņā. Tā kā Cunoda visticamāk tik apostīs gaisu un tad brauks komandā, kurā viņš pienesīs ļoti labu sponsoru naudiņu. Līdzīgi kā Mazepina sencis nopirka vietu Haas komandā.
Vispirms ir jātiek galā ar 2022.gada RB un AT dalību sacensībās. Šobrīd ir zem lielas jautājuma zīmes, jo Renault nepiekrita iesaldēt motora attīstību sākot ar 2022.gada 1.posmu, Masetičš, Marko, Horners, Ņuijs un Tosts un Bergers pateica, ka nav tik daudz naudas, lai varētu attīstīt savu motoru, kaut vai pārņemot Hondas rūpnīcu, līdz ar to, šie kungi varētu arī beigt F1 projektu, jo ielas tehnoloģijas pieder 100% apmērā šiem kungiem nevis RedBull koncernam.
Lai gan ir FIA likums, kurš nosaka, ka rūpnīcai, kurai ir vismazāk klienti, ir jānodrošina ar motoriem komanda, kas palika bez motoriem, Renault motors ir pēdējos 30gadus noteikti ir švakākais motors, bet komanda, kas izmantoja šo motoru, visa attīstīta tik augstā līmenī (Williams, RedBull), vai arī izmantoja kaut ko tādu, ko pēc atklāšanas uzreiz aizliedza (Renault, Benetton), ka šobrīd RedBull negrib izmantot Renault motorus.
Un tas liek FIA aizdomāties par F1 nākotni, jo ar noteikumu maiņām uz nosacījumiem par izturību F1 ir pārvērtusies no inženieru lidojuma sporta uz īsu distanču izturības braucienu, pie tam, izmaksas ir pieaugušas vismaz par 500% salīdzinot ar 2000.gadu sākumu.

     [+] [-]

, 2020-11-12 18:46, pirms 4 gadiem
Straujais igaunis var aizsvilpot garām letiņu neizsapņotajam sapnim garām un kļūt par pirmo baltijas pārstāvi F1

     [+] [-]

, 2020-11-12 20:49, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Straujais igaunis var aizsvilpot garām letiņu neizsapņotajam sapnim garām un kļūt par pirmo baltijas pārstāvi F1
Vel jau bija tāds lošara Marko Asmers, kas bija Lielbritānijas F3 čempis un BMW F1 testpilots, tomēr gan Šlegis pierādīja, gan arī Latvijas Openkart gonkas parādīja, ka Asmers ir losis un nespēj sacensties ar amatierie, kur nu vēl ar EuroF3 braucējiem.
Netici? lasi - openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības