Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns panācis vienošanos par F1 posma rīkošanu Āfrikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns panācis vienošanos par F1 posma rīkošanu Āfrikā
Marokā mūsdienās notiek WTCC sacīkstes
Foto: fiawtcc.com

Bernijs Eklstouns esot noslēdzis līgumu par F1 posma rīkošanu Āfrikas valstī Marokā, ziņo vairāki respektabli avoti.

Nesen notikušās Abū Dabī "Grand Prix" izcīņas laikā F1 čempionāta boss Eklstouns tikās ar Marokas karali. Lai gan sīkākas detaļas netiek atklātas, pazīstamākais F1 biznesa žurnālists Kristians Sailts amerikāņu izdevumā "Autoweek" raksta, ka Eklstouns ar Marokas karali noslēdzis 600 miljonus ASV dolārus (USD) vērtu līgumu. Šo ingformāciju apstiprina arī pats Eklstouns.

Šī summa ir pārāk liela, lai Maroka kļūtu par F1 sponsoru, taču pavisam reāla ir iespēja, ka Marokā drīzumā norisināsies viens no čempionāta posmiem. Līgums varētu būt parakstīrs uz 10 gadiem, vēsta portāls pitpass.com. Informāciju vēl ticamāku padara fakts, ka sarunas par iespējamo F1 posma rīkošanu šajā Ziemeļāfrikas valstī notika jau pagājušajā gadā.

Pēdējo un vienīgo reizi Formula 1 čempionāta sacensības Marokā risinājās 1958. gadā, netālu no Kasablankas, kad bojā gāja britu pilots Stjuarts Luiss-Evanss. Viņa menedžeris tolaik bija tieši Eklstouns un abi viņi bija labi draugi.

1958. gada Marokas "Grand Prix" apskats:

2009. gadā Marokā pirmo reizi kopš šīs traģēdijas notika starptautiska mēroga autosacīkstes, kad Marakešas ielās tika sarīkots WTCC pasaules čempionāta posms, kas notiek joprojām. Pēdējos gados šīs pilsētas attīstība ir strauji gājusi uz augšu.

Jāpiemin, ka no provizoriskā F1 kalendāra 2014. gadam ir svītrotas ŅūdžersijāMeksikā plānotās sacensības, līdz ar to posmu skaits nākamgad visticamāk nepārsniegs 20. Oficiālais čempionāta kalendārs tiks paziņots decembrī. Tikmēr jau šobrīd zināms, ka nākošgad pirmo reizi F1 sacīkstes risināsies Krievijas kūrortpilsētā Sočos, kā arī pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies posms Austrijā.

Izmantotie resursi:
pitpass - the latest, hottest F1 news

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-12 22:56, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: Āfrikas kontinentā tas ir labi, bet ar valsti šķiet kļūdījušies. nesaprotu kāpēc joprojām nav posma DĀR, vislabākais variants priekš Āfrikas
Bešernākais attālums varbūt?

     [+] [-]

, 2013-11-13 02:30, pirms 11 gadiem
LXI rakstīja: Bešernākais attālums varbūt?
Tad jau izslēdzam arī Austrāliju un Brazīliju. Tak pa tālu....

  +1 [+] [-]

, 2013-11-13 17:09, pirms 11 gadiem
LXI rakstīja: Bešernākais attālums varbūt?
Kas tur tads baigais?
Teiksim ielikt pirms/pec australijas/indijas un nekas traks nav

     [+] [-]

, 2013-11-14 09:28, pirms 11 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kas tur tads baigais?
Teiksim ielikt pirms/pec australijas/indijas un nekas traks nav
ar Boeingu viens pūtiens nbrauc tak ar kuģi.