Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2014. gada F1 mašīnas būs neglītākas kā jebkad agrāk?

Juris Grīns
Juris Grīns

2014. gada F1 mašīnas būs neglītākas kā jebkad agrāk?
Iespējamais 2014. gada F1 auto purngals
Foto: autosport.com

Pastāv bažas, ka 2014. gada F1 automašīnas, jauno tehnisko noteikumu dēļ, varētu izrādīties samērā neglītas un par to sūdzējušies pat vadošo komandu pārstāvji.

Jaunie noteikumi paredz, ka šasijas augstumam jābūt 52.5 cm, kamēr auto purngalam jāatrodas salīdzinoši zemu - tikai 18.5 cm no zemes. Tajā pašā laikā ir atļauts purngalu padarīt daudz šaurāku kā līdz šim un komandas to vēlas izmantot, lai uzlabotu gaisa plūsmu zem šasijas. Portāls autpsport.com ir izplatījis skici, kā aptuveni tas varētu izskatīties dzīvē, lai gan oriģinālos F1 modeļus vēl publiski neviens nav redzējis.

Rezultātā purngals būtu ievērojami sašaurināts, kamēr tālāk uz augšu sekotu paplašinājums, lai auto atbilstu tehniskajiem noteikumiem, veiksmīgi varētu iziet triecientestus un nodrošinātu nepieciešamo aerodinamikas plūsmu virsbūvei. Jau šobrīd zināms, ka ne visas komandas izvēlējušās šādu risinājumu, taču vairums vadošo vienību uzskata, ka tas ir labākais variants un gatavojas to lietot.

Autosport.com rīcībā ir informācija, ka pat vadošie dizaineri ir lūguši mainīt noteikumus, lai būtu iespējams uzlabot mašīnu izskatu, jo arī viņi uzskata, ka šāds risinājums tās padarītu neglītas. Tomēr ne visi ir vienās domās, tāpēc līdz reālai rīcībai diez vai izdosies tikt. "Red Bull" galvenais dizaineris Adrians Ņūvijs un "McLaren" sporta nodaļas šefs Sems Maikls jau izteikušies, ka jaunās mašīnas tieši jocīgā purngala dēļ nebūs skaistas.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Kā vērtē foto redzamo risinājumu?

  • 49

  • 87


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-11-12 19:55, pirms 11 gadiem
Kurā tur vienā gadā arī teica, ka nupat būšot nesmuki un ko. Pierada un, personīgi man, tieši vecākās formulas liekas nesmukas.

     [+] [-]

, 2013-11-12 20:37, pirms 11 gadiem
Smukums jau nu tur ir sekundārs faktors. Laikam aizmirsuši par tādu zvēru kā Tyrrell P34.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-12 21:00, pirms 11 gadiem
kapēc to purnu liek taisīt tik zemu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-12 22:37, pirms 11 gadiem
McLaren un Mercedes bus visskaistākie bolīdi, jo McLaren vienmēr ir ražojuši skaistus vāģus + viņiem ir unikāla piekares sistēma, kas ir daudz zemāk novietota nekā konkurentiem, kā arī Mercedes šī gada formula ir otra skaistākā, jo mācēja labi paslēpt lauzto purnu.
Pēc skices izskatās, ka priekšgalā būs cirvja veida asmenis, kurš būs 18cm no zemes un nodrošinās gaisa plūsmu.

     [+] [-]

, 2013-11-13 09:13, pirms 11 gadiem
Izskatās kā uz pussešiem