Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" savam "problēmu bērnam" Cunodam nolīgst psihologu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" savam "problēmu bērnam" Cunodam nolīgst psihologu
Juki Cunoda. Foto: Scuderia AlphaTauri

"Red Bull" konsultants Helmuts Marko nosaucis savu pilotu Juki Cunodu par "problēmu bērnu" un atklājis, ka pieņemts lēmums viņam nolīgt psihologu.

Pagājušajā gadā, kas bija viņa debijas sezona, Cunodam bija problēmas ar sevis piespiešanu ievērot F1 pilotam atbilstošu dzīvesveidu. Viņš pats atzina, ka uzreiz pēc savu pamatpienākumu izpildīšanas izvēlas neveselīgi ēst un stundām ilgi nodoties datorspēlēm. "AlphaTauri" pilotam tika likts pārcelties uz dzīvi Itālijā, netālu no komandas bāzes, lai tās vadītājs Francs Tosts varētu viņu vairāk kontrolēt. Pēc tam lietas esot sākušas iet uz labo pusi.

Arī Cunodas sniegums ir kļuvis labāks, ja salīdzina ar komandas biedru Pjēru Gaslī, kurš tiek uzskatīts par visnotaļ lielu talantu. Pašlaik Cunoda guvis 11 punktus, kamēr francūzis - 16. Nesen notikušajās sacīkstēs Silverstounā gan abi piloti Cunodas vainas dēļ piedzīvoja sadursmi, par ko vaininieks pēcāk atvainojās. Tiesa, viņam piemīt vēl kāds netikums - ļoti emocionāli runāt pa radio, nereti arī kliedzot. "Red Bull" nolēma iejaukties.

"Esam noorganizējuši viņam tādu kā psihologu, kas ar viņu strādās, jo viņš turpina bļaustīties arī līkumos, kas ietekmē sniegumu," sacīja "Red Bull" padomnieks Marko. "Mums savas emocijas ir jākontrolē. Paldies Dievam, ka Makss Verstapens ir nosvērts, bet mūsu problēmu bērns šajā ziņā ir Cunoda. Sarunās pa radio viņš burtiski eksplodē - jūs nespētu tam noticēt!"

Marko aizrunājās par pilotu komunikāciju ar inženieriem, kuri braukšanas laikā tiem sniedz norādījumus. Viņaprāt, šāda veida atbalsts sportistam zināmā mērā atņem neatkarību.

"To varētu ierobežot, lai tikai pilots var nodot informāciju, bet viņam netiek sniegts nekāds atbalsts," iesaka Marko. "Piemēram, Lūisam Hamiltonam pa radio teica, ka "desmitajā līkumā tu bremzē piecus metrus par ātru, bet trešajā līkumā var bremzēt ātrāk, jo kāds cits pilots tā dara, un viņam sanāk labāk paātrināties". Līdz ar to pilots saņem šāda veida informāciju, un tas viņam visu padara vieglāku."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...