Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempionāts šogad piedzīvo strauju televīzijas reitingu kritumu

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempionāts šogad piedzīvo strauju televīzijas reitingu kritumu
F1 līdzjutēju tribīnes un "Red Bull" formula
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Pasaulē kopumā šogad visai strauji krities to cilvēku skaits, kas Formula 1 sacīkstes vēro televizora ekrānā, vēsta spāņu laikraksts "Marca".

Lielāko satraukumu rada Latīņamerikas valstis, kur šis kritums ir pat līdz 50%, vēsta publikācijas autors Migels Sancs.

"Savukārt Itālijā, "Ferrari" komandas snieguma dēļ, kritums ir 20%, ja vērtējam pirmos piecus 2014. gada sezonas F1 posmus," viņš raksta.

Ja ielūkojas dziļāk, tad situācija Itālijā šķiet vēl satraucošāka. Piemēram, Kanādas "Grand Prix" izcīņu "Rai" un "Sky" kanālos, kas sacensības translē šajā valstī, skatījušies par 3.5 miljoniem mazāk cilvēku nekā pirms gada.

"Spānijā, kur vienmēr uzmanības centrā ir Fernando Alonso, novērots kritums par 15%," raksta Sancs.

Problēmas sākums, pēc Sanca vārdiem, meklējams dažus gadus senā pagātnē, kad F1 trasēs sāka dominēt Sebastjans Fetels. Ja 2011. gadā visā pasaulē sacīkstes skatījās 515 miljoni cilvēku, tad 2012. gadā šis skaitlis bija vairs tikai 500 miljoni. Bernija Eklstouna kompānija "Formula One Management" tikmēr ziņo, ka pērn skatītāju skaits pasaulē nokrities jau līdz 450 miljoniem cilvēku.

Situāciju labāku nepadara arī tādas F1 auditorijas lielvalstis kā Ķīna un Francija. Kamēr Ķīnā F1 sacensības pārtraucis translēt valsts televīzijas kanāls CCTV, Francijā tās redzamas vairs tikai maksas televīzijā.

Skatītāju kritums novērots pat Vācijā, kur tas šogad bijis 3% apmērā, par spīti "Mercedes" komandas dominēšanai un Niko Rosberga cīņai par čempiona titulu.

Flavio Britaore, bijušais "Renault" komandas vadītājs, uzskata, ka tas viss ir dēļ jaunajiem noteikumiem, kā rezultātā ir pazudusi burvīgā motoru skaņa, bet pilotiem sacensībās ir jātaupa degviela un tie veic tikai "neīstas" apdzīšanas, izmantojot DRS antispārnu. Savukārt F1 biznesa žurnālists Kristians Sailts uzskata, ka šobrīd cilvēki ļoti daudz laika pavada "Facebook" un "Twitter" pasaulē, savukārt piedāvājums kaut ko skatīties televīzijā ir tik liels, ka Formula 1 vairs nevar piedāvāt produktu, kas īpaši atšķirtos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

Vai skaties F1 sacensību tiešraides?

  • 85

  • 98

  • 75


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-06-12 12:04, pirms 10 gadiem
Piekrītu Flavio Briatorem, jo FIA un Eklstons ar jaunajiem tehniskiem noteikumiem ir totālā grāvī iebraukuši. Formulas pārvērstas par pilnīgiem sūdiem. Nemaz nerunājot par reti pretīgo skaņu šo formulu parodijām.

  +5 [+] [-]

, 2014-06-12 12:08, pirms 10 gadiem
pilnīgi piekrīu par tiem twitteriem un facebookiem. ka iezombeti tik skatās bildītes

  +3 [+] [-]

, 2014-06-12 12:13, pirms 10 gadiem
Atradushi ar ko briiniities....shii vairs nav taa pati vecaa labaa formula ar 3.5 motorinju...ar degvielas uzpildi...ar riepu razhotaaja izveeli...tgd F1 ir paarveerties podzinju spaidaamaas mashiinas! kas skatiitaajiem vairs tik ljoti nepatiik kaa agraak!

     [+] [-]

, 2014-06-12 12:39, pirms 10 gadiem
fans81 rakstīja: Atradushi ar ko briiniities....shii vairs nav taa pati vecaa labaa formula ar 3.5 motorinju...ar degvielas uzpildi...ar riepu razhotaaja izveeli...tgd F1 ir paarveerties podzinju spaidaamaas mashiinas! kas skatiitaajiem vairs tik ljoti nepatiik kaa agraak!
Jā degvielas uzpilde bija jautrs pasākums, cik reizes netika aizbraukts no boksiem ar norautu degvielas uzpildes šļūteni Tagad boksos vispār nekas nenotiek. Un kādas gan ir apdzīšanas tagad trasē, ir kaut kāds DRS kas 70% gadijumu nemaz nedod efektu, bet gan apdzīšanas notiek vienīgi uz tā rēķina ka riepas ir tiktāl nodilušas ka vairs formula neturās trasē!! Un pilotiem nav nemaz drosmes mesties cīņā, jo kaut vai tāpēc, ka nedod dievs knapi pieskarsies pretiniekam un tev uzreiz sodu iedos vai arī cīnoties tev riepas tiktāl nodils, ka visa cīņa būs bijusi bezjēdzīga!!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-12 13:02, pirms 10 gadiem
diemžēl jāatzīst, ka gonkas tiešām vairs nav tik interesantas. Tādās sacīkstēs kā F1 nevajadzētu būt tādā veida ierobežojumiem kā degviela, riepas arī galīgi garām, bieži vien jau necenšas apdraudēt priekšā braucēju vai aizstāvēt savu pozīciju tikai tādēļ, ka nedo dievs dažus apļus agresīvāk pabrauks riepas genoh, tad lai FIA nosaka, ka kartā gonkā visiem jābūt 3-4 riepu nomaiņām, tad vismaz netaupīs riepas

  -2 [+] [-]

, 2014-06-12 13:03, pirms 10 gadiem
nu LV situācija skaidra - pie visa vainīgs Viasats. No vienas puses jau nav slikti - atbrauc no laukiem vakarā un 22:00 noskaties sacīksti, bet jēga kāda, ka sen jau rezultāti zināmi. Kaut kas tai F1 trūkst, ar auto skaņām un tehnisko izpildījumu varētu arī sadzīvot, bet tomēr tas vairs nav tas kas bija agrākos gados.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-12 13:05, pirms 10 gadiem
Psycho Dad rakstīja: nu LV situācija skaidra - pie visa vainīgs Viasats. No vienas puses jau nav slikti - atbrauc no laukiem vakarā un 22:00 noskaties sacīksti, bet jēga kāda, ka sen jau rezultāti zināmi. Kaut kas tai F1 trūkst, ar auto skaņām un tehnisko izpildījumu varētu arī sadzīvot, bet tomēr tas vairs nav tas kas bija agrākos gados.
viasat vainigs? nu gan! viasat ir perfekts! kāda jēga radīt sacīksti 30 min un pēc tam 10 min reklāmu kad palaid garam 10 apļus! labāk samaksāju un nosaktos no sākuma līdz beigām bez nekādām reklāmām

  +1 [+] [-]

, 2014-06-12 13:24, pirms 10 gadiem
Flavio Britaore, bijušais "Renault" komandas vadītājs, uzskata, ka tas viss ir dēļ jaunajiem noteikumiem, kā rezultātā ir pazudusi burvīgā motoru skaņa
Man šķiet, ka TV skatītājus motora skaņa maz interesē.

     [+] [-]

, 2014-06-12 13:54, pirms 10 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: viasat vainigs? nu gan! viasat ir perfekts! kāda jēga radīt sacīksti 30 min un pēc tam 10 min reklāmu kad palaid garam 10 apļus! labāk samaksāju un nosaktos no sākuma līdz beigām bez nekādām reklāmām
A nah man maksāt naudu par to ka tikai 3 mēnešus gadā man tas VSB laukos būtu vajadzīgs ? Lietoju lattelecom virszemes tv jo nafig man būtu jāmaksā par to ko nelietoju. Kad atbraucu nopērku kodu un skatos. A VSB virszemes tv nav pieejams.

     [+] [-]

, 2014-06-12 13:55, pirms 10 gadiem
RHS rakstīja: Flavio Britaore, bijušais "Renault" komandas vadītājs, uzskata, ka tas viss ir dēļ jaunajiem noteikumiem, kā rezultātā ir pazudusi burvīgā motoru skaņa
Man šķiet, ka TV skatītājus motora skaņa maz interesē.
Man gan vecā skaņa patika, vismaz bija dzirdams ka brauc formulas, tagad komentetajs ir 10x skalaaks par formulu!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-12 14:06, pirms 10 gadiem
Problēma ir tajā, ka F1 vadība - katru gadu maina notikumus - vājprāts jau sākās tad kad pitstopos benzīnu pildīt nedrīkstēja, tad obligāti konkrētas reizes bija riepas jāmaina utt.
Nevis sacīkstes uz dzīvību un nāvi kur visu nosaka braucēju meistarība un dzinēja jauda, bet gan vesela kaudze visādu noteikumu, kas ierobežo sacīkšu intrigu un gaitu!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-12 15:13, pirms 10 gadiem
kā vsb pārņēma f1, vairs neskatos

  +1 [+] [-]

, 2014-06-12 15:37, pirms 10 gadiem
Jā, zināma taisnība ir, neskatos vairāk. Reizēm RTL kanālā pieslēdzos, bet redzot šo cigāriņu vienmuļo vizināšanos, tā arī līdz galam neizturu.
Rezultātus apskatos internetā, ar to tad viss ir arī skaidrs.

     [+] [-]

, 2014-06-12 16:32, pirms 10 gadiem
F1 ir palicis pilniigi nebaudaams, salidzinot piem. pirms 10 gadiem. Tagad brauc dators ar ieseedinaatu cilveku iekshaa!

     [+] [-]

, 2014-06-12 21:07, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Piekrītu Flavio Briatorem, jo FIA un Eklstons ar jaunajiem tehniskiem noteikumiem ir totālā grāvī iebraukuši. Formulas pārvērstas par pilnīgiem sūdiem. Nemaz nerunājot par reti pretīgo skaņu šo formulu parodijām.
f1 ir tehnologiju kalngals, caur kuru ieviesh inovaacijas ielas vaagjos un taadam tam ir arii japaliek. uz kurieni tehnologijas iet? pashaties pats, degvielas dzineeji buus izmirushi peec 10 gadiem, kad jau 2017 gadaa ieviesiis jauno baterijas tehnologiju ielas mashiinaas (kaa arii telefonos utt), kas ar to pashu laadeeshanas laiku spees veikt 3.5x garaaku distanci.

nenaaks atpakalj ne v8 ne v10 ne v12. aizmirsti!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-13 21:31, pirms 10 gadiem
Skatos, bet netisam vai tiisam uzpiedu neskatos, jo atbalstu to kas notiek, vienas masinas dominesana, paldies dievam kad sogad ir divas

     [+] [-]

, 2014-06-15 22:57, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: Jā degvielas uzpilde bija jautrs pasākums, cik reizes netika aizbraukts no boksiem ar norautu degvielas uzpildes šļūteni Tagad boksos vispār nekas nenotiek. Un kādas gan ir apdzīšanas tagad trasē, ir kaut kāds DRS kas 70% gadijumu nemaz nedod efektu, bet gan apdzīšanas notiek vienīgi uz tā rēķina ka riepas ir tiktāl nodilušas ka vairs formula neturās trasē!! Un pilotiem nav nemaz drosmes mesties cīņā, jo kaut vai tāpēc, ka nedod dievs knapi pieskarsies pretiniekam un tev uzreiz sodu iedos vai arī cīnoties tev riepas tiktāl nodils, ka visa cīņa būs bijusi bezjēdzīga!!
Mēs skatamies vienu un to pašu F1? DRS nedod efektu? Tad tiešām jājautā, ko tu skaties.

     [+] [-]

, 2014-06-15 22:58, pirms 10 gadiem
Psycho Dad rakstīja: nu LV situācija skaidra - pie visa vainīgs Viasats. No vienas puses jau nav slikti - atbrauc no laukiem vakarā un 22:00 noskaties sacīksti, bet jēga kāda, ka sen jau rezultāti zināmi. Kaut kas tai F1 trūkst, ar auto skaņām un tehnisko izpildījumu varētu arī sadzīvot, bet tomēr tas vairs nav tas kas bija agrākos gados.
Pats tu esi vainīgs. Ja nemaksā naudu, tad neko neredzēsi. Un pietaisi bikses kaut vai.

Nez kurš telefonu operators ir vainīgs, ka prasa naudu. Sēdi mājās un sazvanies ar visiem skaipā.

     [+] [-]

, 2014-06-15 23:02, pirms 10 gadiem
serve02 rakstīja: Jā, zināma taisnība ir, neskatos vairāk. Reizēm RTL kanālā pieslēdzos, bet redzot šo cigāriņu vienmuļo vizināšanos, tā arī līdz galam neizturu.
Rezultātus apskatos internetā, ar to tad viss ir arī skaidrs.
Nevaru saprast tādus, kā tevi. Ja neskaties, značit neinteresējies, bet paraudāt šeit gan atrodas laiks. Ja man neinteresē florbols, tad es nenāku SC, nemeklēju frolbola sadaļu un rakstus un nerakstu stulbus komentus florbola sadaļā.