Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" vadītājs: "Maiami posms mūs atgrieza realitātē"

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" vadītājs: "Maiami posms mūs atgrieza realitātē"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Pēc diviem posmiem, kuros izdevās izcīnīt punktus, Maiami trasē "McLaren" komanda atkal palika sausā. Gan Lando Noriss, gan Oskars Piastri piedzīvoja būtiskas problēmas, un vienības boss Andreā Stella atzīst, ka tā bijusi kā atgriešanās realitātē.

Pēc starta Norisa mašīnai uztriecās "AlphaTauri" pilots Niks de Vrīss, kurš pirmajā līkumā bremzējot bija nobloķējis riteņus. "McLaren" pilots zaudēja pozīcijas un finišu šķērsoja vien kā septiņpadsmitais. Piastri starts padevās labāks, taču tika piedzīvotas tehniskas problēmas un sacensību izskaņā sezonas debitantam tikai 19. vieta.

"Pirmajā līkumā Lando mašīnā ietriecās no aizmugures, bet bojājumu rezultātā katrā aplī tika zaudētas 0.2 līdz 0.3 sekundes, turklāt cīņa bija jāatsāk no beigām," stāsta "McLaren" komandas vadītājs Stella. "Oskaram visu sacīksti bija problēmas ar bremžu elektroniku. Viņš izdarīja neticami daudz, lai ar to sadzīvotu, saglabātu cienījamu tempu un zaudētu pēc iespējas mazāk."

Lielā mērā pateicoties tam, ka Austrālijā abi piloti tika pirmajā desmitniekā, tāpat arī Azerbaidžānā Noriss sasniedza punktus, Konstruktoru kausā "McLaren" šobrīd atrodas piektajā pozīcijā. Tomēr pirmo piecu posmu laikā izdevies sakrāt vien 14 punktus un citas komandas min uz pēdām, kamēr priekšā esošie krietni attālinājušies un ir nenoķerami.

"Galvenais slēdziens no Maiami nedēļas nogales ir tāds, ka mēs nebijām pietiekami ātri," atzīst Stella. "Pēc Baku izcīnītajiem punktiem, šajā nedēļas nogalē atgriezāmies realitātē, saprotot, cik daudz darba mūs vēl sagaida priekšā. Plāns nemainās: priekšā gaida būtiski mašīnas uzlabojumi, turpinām strādāt noliektu galvu, regrupējamies un dodamies uz Imolu."

Noriss atzīst, ka Maiami posms bijis smags: "Sacīkste bija grūta. Cīnījāmies ar ātruma trūkumu. Man padevās labs starts, bet tad cits pilots uztriecās no aizmugures un atkritu uz beigām. Izmēģinājām savādāku stratēģiju, kas solīja šajā sacīkstē kaut ko aizraujošu, tomēr tā nenostrādāja."

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs