Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tiktams: "Naudas ieguldītāji pieprasa, lai F1 piloti uzvestos nevainojami"

Juris Grīns
Juris Grīns

Tiktams: "Naudas ieguldītāji pieprasa, lai F1 piloti uzvestos nevainojami"
Dens Tiktams. Foto: Red Bull

Dens Tiktams vēl nesen bija ceļā uz F1 čempionātu, taču pie līguma par startēšanu sacīkstēs viņam tikt neizdevās, un šobrīd sportists karjeru turpina "Formulā E". Viņš atzīst, ka šajā čempionātā piloti daudz labāk var izcelt savu personību, kamēr "Formulā 1" visiem esot jātēlo nevainojami cilvēki un līdz ar to arī nedrīkst paust viedokli, kas nesakrīt ar kopējām interesēm.

Britu autosportists Tiktams savā līdzšinējā karjerā sevi pierādīja labi, divreiz arī uzvarēja prestižajās Makao "Grand Prix" sacensībās, bijis Eiropas F3 vicečempions, bet pērn "Formula 2" seriālā guva vairākas uzvaras un ceturto vietu kopvērtējumā. Iepriekš viņš bija "Red Bull" attīstības pilots, vēlāk darbojās arī "Williams" programmā. Abas F1 komandas sadarbību ar viņu izbeidza.

"Es atvēru savu muti pārāk bieži un mēdzu teikt lietas, ko nevajadzēja sacīt," situāciju komentēja 22 gadus vecais Tiktams.

Pašlaik viņš aizvadījis pirmos trīs posmus "Formula E" čempionātā, kur pagaidām ar augstiem panākumiem vēl nav izcēlies. Pēdējās notikušajās sacīkstēs Romā "NIO 333" komandas pilots sasniedza desmito vietu, kas ir labākais rezultāts līdz šim.

"Tas, kas notiek šeit, labāk atbilst manam raksturam," viņš stāsta intervijā "Motorsport Magazine". "Šeit ir sajūta, ka mēs visi esam profesionāļi. Ikvienam ir vairāk ļauts veidot savu identitāti. Kad ej par F1 karjeras kāpnēm, tad tā nav, tad tev ir jābūt "tīram" un neko lieku nedrīkst teikt. Patiešām. Man ar to vienmēr bijusi problēma un, godīgi sakot, tas man šķiet smieklīgi."

Tiktams bieži dzirdēts arī pielietojot rupju valodu saziņā pa radio ar komandu, taču atzīst, ka sevi krietni pievalda.

"Līdzjutēji "Formulā 1" pieprasa pilotus ar atšķirīgiem raksturiem, bet lielās korporācijas, kas iegulda savu naudu, pieprasa pretējo," skaidro Tiktams. "Sportistam nākas meklēt līdzsvaru, jo jāapmierina abas puses. Diemžēl man joprojām jāfiltrē savs viedoklis par lietām, bet "Formula E" vismaz ļauj veidot pilotam savu identitāti - jo labāki ir tavi rezultāti, jo vairāk tev ir munīcijas, lai šautu vaļā tādu viedokli, kādu gribi paust."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2022-04-12 17:24, pirms 2 gadiem
Nepiekritīšu. Yuki reizēm lamājas kā nelabais un Mazepins iegāja f1 ar katastrofālu reputāciju. F1 galvenais ir nauda un sponsori. Ja esi top10 braucējs pasaulē, F1 ātrāk vai vēlāk tiksi. Tiktums tāds nekad nav bijis un nebūs.