Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Verstapens grib pārāk daudz"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Verstapens grib pārāk daudz"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko atzinis, ka pērn izcīnītais tituls nav padarījis Maksu Verstapenu par nosvērtāku pilotu, un šī pieeja Austrālijas posmā neatmaksājās.

F1 čempionam Verstapenam jaunā sezona izvērsusies ne tajā labākajā veidā. Lai gan viņš visos trīs posmos cīnījies par uzvaru un vienreiz arī uzvarējis, divreiz piedzīvotas izstāšanās no otrās pozīcijas, tiesa gan, tehnisku problēmu dēļ. Rezultātā "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš ir čempionāta vadībā, iekrājis jau 71 punktu, kamēr Verstapens guvis tikai 25.

Verstapens vēl arī ne reizi šosezon nav uzvarējis kvalifikācijā. Melburnā viņš gāja "uz pilnu banku", bet palika otrais. Marko uzskata, ka tas varētu būt tāpēc, ka pilots gribējis no mašīnas "izspiest" pārāk daudz.

"Viņš brauc pāri robežai, viņš grib pārāk daudz," intervijā medijam "formula1news.co.uk" atzina Helmuts Marko. "Melburnas trases pēdējā sektorā tas nestrādāja."

Daudz runāts par Verstapena agresīvo braukšanas stilu. Marko atzīst, ka pagaidām nekas nav mainījies, holandietis aizvien trasē brauc uz riska robežas, dažkārt to pat pārkāpjot.

"Mēs domājām, ka līdz ar pasaules čempiona titula izcīnīšanu viņā būs parādījies kaut kāds miers, bet izskatās, ka Maksam vajag izcīnīt vēl vienu titulu, lai viņš uz kvalifikāciju dotos, neizjūtot pārāk lielu spiedienu," komentē Marko.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...