Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss "McLaren" komandā tiek pie trīskārša algas pielikuma

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss "McLaren" komandā tiek pie trīskārša algas pielikuma
Lendo Noriss. Foto: Motorsport.com

Neoficiāli kļuvis zināms, ka "McLaren" pilots Lendo Noriss sava jaunā līguma ietvaros par startiem F1 pasaules čempionātā nākamo četru gadu laikā nopelnīs gandrīz 50 miljonus eiro. Jau šogad viņš būs viens no vislabāk apmaksātajiem pilotiem.

"Formula 1" braucēja karjeru Noriss uzsāka vien 2019. gadā, bet šobrīd jau tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem pilotiem. To apzinās arī viņa pārstāvētā "McLaren" komanda, kas pirms dažām dienām paziņoja par jauna kontrakta parakstīšanu ar sportistu līdz 2025. gadam.

Tiek lēsts, ka Norisa alga vienā gadā būs aptuveni 12 miljoni eiro. Daži avoti apgalvo, ka viņš kļuvis par trešo vislabāk apmaksāto pilotu, kamēr citviet minēts, ka tā ir ceturtā lielākā alga "Formulā 1". Katrā ziņā, iepriekš Noriss pelnīja ap 4 miljoniem eiro gadā, kas ir trīsreiz mazāk nekā tagad.

Droši zināms vien tas, ka visvairāk šobrīd pelna Lūiss Hamiltons un Makss Verstapens. Pēc neoficiālas informācijas, septiņkārtējā F1 čempiona Hamiltona alga ir 36 miljoni eiro gadā, bet pērnās sezonas titula ieguvējs Verstapens šogad saņems 22 miljonus. Daži avoti apgalvo, ka Fernando Alonso šogad pelnīs 17 miljonus, kamēr citviet atrodama informācija, ka viņa alga tomēr būs mazāka kā Norisam. Katrā ziņā, algu apmēri nekad publiski netiek izpausti.

Pēc jaunā līguma parakstīšanas Noriss atzina, ka viņam bijušas nelielas pārrunas ar citām komandām, taču tās nav nonākušas pārāk tālu. Zināms arī, ka jaunajā līgumā nav ietverts punkts, kas pie noteiktiem apstākļiem kādai no pusēm ļautu to lauzt priekšlaicīgi.

Izmantotie resursi:
sportsmole.co.uk