Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"McLaren" komanda atrāda F1 auto un tā jauno krāsojumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"McLaren" komanda atrāda F1 auto un tā jauno krāsojumu
Jaunais "McLaren MCL36". Foto: McLaren Racing

Piektdienas pašā vakarā savu jauno "Formula 1" sacīkšu spēkratu prezentēja "McLaren" komanda. MCL36 modelis arī ieguvis jaunu krāsojumu. Mašīna būs aprīkota ar "Mercedes" ražoto motoru.

Pēc jaunajiem tehniskajiem noteikumiem tapušo auto "McLaren" atrādīja savā Anglijas bāzē, klāt esot arī abiem vienības pilotiem Lendo Norisam un Danielam Rikjardo. Britu vienība kļuvusi par ceturto, kas jau veikusi prezentāciju - iepriekš to jau paveica "Haas", "Aston Martin" un "Red Bull".

Krāsojumā joprojām dominē "McLaren" vēsturiskais oranžais tonis, savukārt tumši zilie elementi tagad kļuvuši gaišāki. Tāpat izmantota arī melnā krāsa, līdz ar to kopumā mašīnu krāsojums visai būtiski atšķiras no tā, ko redzējām pērn. Šis krāsojums vairāk līdzinās pērnā gada Monako posmā izmantotajam - toreiz formulu dizains uz vienām sacīkstēm tika izveidots, ietekmējoties no leģendārā sponsora "Gulf".

Pagājušajā sezonā "McLaren" piedzīvoja progresu, cīnoties ar "Ferrari" par trešo vietu Konstruktoru kausā, lai gan šajā cīņā nācās piekāpties un palikt ceturtajā pozīcijā. Rikjardo sasniedza uzvaru Moncas posmā, kamēr Noriss bija tuvu uzvarai Soču trasē, pirms lietus iztraucēja viņa cerības. Abi pārstāvēs komandu arī šogad.

Tāpat "McLaren" prezentācijā atrādīja savu "IndyCar" komandas mašīnu, ar kādu šogad startēs Pato O'Vards un Fēlikss Rozenkvists. Tāpat tika izrādīts jaunais "Extreme E" elektriskais rallijreida auto. Šajā čempionātā "McLaren" startēs pirmo reizi, bet komandas piloti būs Taners Fousts un Emma Gilmūra.