Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Felipe Masa startēs vienā komandā ar pilotu, kurš viņam "atņēma" F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Felipe Masa startēs vienā komandā ar pilotu, kurš viņam "atņēma" F1 titulu
Felipe Masa. Foto: Racemotor

Šajā nedēļas nogalē sacensībās Brazīlijā autosporta veterāns Felipe Masa apvienojies ar Timo Gloku, kurš savulaik 2008. gadā "atņēma" viņam iespēju kļūt par F1 čempionu.

Kad 2008. gada noslēdzošajā posmā Interlagosas trasē toreizējais "Ferrari" pilots Masa finišēja kā uzvarētājs, viņš jau sāka svinēt titula izcīnīšanu. Tomēr viss vēl nebija beidzies, jo Lūiss Hamiltons pēdējā aplī cīņā par piekto vietu apdzina Gloka pilotēto "Toyota" formulu, kā rezultātā toreizējais "McLaren" pilots izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā.

Kaislīgie brazīliešu F1 līdzjutēji bija sašutuši par šādu pavērsienu, Gloks pat saņēma draudu vēstules un uz lidostu devās policijas pavadībā. Masa gan atzīst, ka nekad Gloku nav vainojis pie tā, ka nekļuva par čempionu.

"Man nekad nekas nav bijis pret Timo," atzīst Masa. "Es nekad neesmu domājis, ka viņš ar nolūku pret mani kaut ko būtu darījis. Visi, kas saprot motoru sportu, zina, ka tajos apstākļos viņš neko citu nevarēja izdarīt."

Tagad Masa un Gloks ir apvienojušies vienā komandā, lai turpat Interlagosā jau svētdien aizvadītu Brazīlijas "Stock Car Pro Series" pirmos divus posmus. Šis ir viens no populārākajiem autosacīkšu čempionātiem Brazīlijā, kurā piedalās arī tādi bijušie F1 piloti kā Rikardo Zonta, Rubenss Barikello un Nelsons Pikē juniors. Masa un Gloks startēs "Lubrax Podium" komandā ar "Chevrolet Cruze" sacīkšu automašīnu.

Pēc F1 karjeras beigšanas 2017. gadā, Masa vairākas sezonas aizvadīja "Formulā E", bet pērn pirmo sezonu brauca Brazīlijas "Stock Car Pro Series", kur gan debijas reizē tika sasniegta vien 24. vieta kopvērtējumā. Tas pierāda, ka šis ir ļoti spēcīgs čempionāts, kur daudz ko nosaka ne vien talants, bet arī pieredze. Savukārt Gloks, kurš pēdējo F1 sezonu aizvadīja, 2012. gadā, ilgu laiku startējis Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), kur guvis arī vairākas uzvaras.

     [+] [-]

, 2022-02-12 19:35, pirms 3 gadiem
Neko viņš viņam neatņēma 🤦‍♂️
Būtu iebraucis boksos, tad būtu atkritis un nebūtu iespēja Glokam pacīnīties par 6v.,bet tur viņš riskēja un deva cerību boksos Massas vecākiem 5sekundes papriecāties.

     [+] [-]

, 2022-02-12 20:25, pirms 3 gadiem
Atņēma tak Hamiltons, autors pilnīgs lohs 🤦‍♂️