Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Nākamais solis būs pēdējais manā F1 karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Nākamais solis būs pēdējais manā F1 karjerā"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

F1 čempions Makss Verstapens atzinis, ka potenciālā komandas maiņa vai palikšana "Red Bull" sastāvā būs pēdējais lielais lēmums, ko viņš pieņems savā karjerā.

Lai gan Verstapens un "Red Bull" noslēguši līgumu līdz 2028. gada beigām, zināms, ka gadījumā, ja rezultāti nav pietiekami augsti, sportists drīkst to lauzt. Līdz ar to ir liela iespēja, ka jau tuvākajos gados holandietis izlemj mainīt komandu.

Šogad lielu interesi par pilotu izrādīja "Mercedes" vadītājs Toto Volfs, tomēr abi pagaidām nevienojās par sadarbību. Nav izslēdzama trīskārtējā čempiona pāriešana uz "Mercedes" nometni 2026. gadā vai vēlāk. Tomēr Verstapens var izlemt nemainīt savu ilggadējo komandu un tādā gadījumā tās sastāvā arī noslēgs F1 karjeru.

"Mans nākamais solis, ja tāds būs, tas būs mans pēdējais solis," intervijā "Sky Italia" atzinis Verstapens. "Tas nozīmē arī to, ka es varu pagarināt savu pašreizējo līgumu. Šajā brīdī iespējami ir visi varianti."

F1 čempionātā Verstapens savulaik debitēja no "Red Bull Junior Team" programmas. Pavadījis nedaudz vairāk kā sezonu "Toro Rosso" sastāvā, jau 2016. gadā viņš tika paaugstināts uz "Red Bull" lielo komandu, kur startē aizvien. Braucējs neslēpj, ka negatavojas startēt tik ilgi kā, piemēram, Fernando Alonso un arī startēšana dažādās komandās, kā to izmēģināja cits "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo, viņu neinteresē.

"Esmu bijis daļa no šīs komandas ilgu laiku," saka Verstapens. "Primāri, protams, katrs pilots grib uzvarēt. Ir ļoti viegli mainīt komandas, bet negribu, lai mana karjera iezīmējas šādā veidā. Negribu būt daļa no četrām vai piecām komandām. Gribu uzbūvēt garas un stabilas attiecības ar ikvienu, kas strādā komandā un gribu kaut kur justies kā mājās. Komandu mainīšana nudien nav mana lieta un pašreizējā karjeras posma nevēlos to darīt."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv

     [+] [-]

, 2024-10-11 15:50, vakar
Neticās, ka ies uz Mercedes. Ja RedBull nesavāks bardaku, tad nomainīs Hamiltonu Ferrari.

     [+] [-]

, 2024-10-11 19:55, vakar
Protams, būtu interesanti, ja tiešām pārietu uz "Mercedes". Lai nu kā, bet pa lielam mērķi ir izpildīti un galvenais, lai pašam ir motivācija turpināt braukt. Savu vārdu viņš autosporta vēsturē jau ir ierakstījis ar trekniem burtiem.