Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Cunoda un Lavsons cīnīsies par vietu "Red Bull" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Cunoda un Lavsons cīnīsies par vietu "Red Bull" komandā
Juki Cunoda. Foto: Motorsport.com

Helmuts Marko licis saprast, ka Serhio Peress nākamgad varētu nepārstāvēt "Red Bull" komandu, bet Maksa Verstapena komandas biedrs tiks izvēlēts starp Liamu Lavsonu un Juki Cunodu.

Šovasar Peress pagarināja līgumu ar "Red Bull" līdz 2026. gada beigām, taču tas negarantē viņa palikšanu sastāvā. Marko izteikumi liecina, ka Peress nākamgad vairs nebūs Verstapena komandas biedrs. Tikmēr šīs sezonas atlikušajā daļā notiks sacensība "Visa Cash App RB" komandā starp tās ilggadējo pilotu Cunodu un Lavsonu, kurš sākot ar nākamo posmu startēs Daniela Rikjardo vietā.

"Svarīgākais ir noturēt Verstapenu," intervijā "ORF Tirol" sacīja "Red Bull" pilotu programmas vadītājs Marko. "Ideāli, ja viņa komandas biedrs būtu jaunais pilots no mūsu junioru programmas. Nezinu, cik sacīkstēs pagājušajā gadā Lavsons bija ātrāks par Juki, bet esam izlēmuši, ka tagad ir pienācis laiks viņus salīdzināt. Gribam redzēt, kurš no abiem ir ātrāks."

Ja viens no abiem tiktu paaugstināts uz "Red Bull" komandu, VCARB vienībā varētu ienākt kāds no junioru programmas pilotiem. Primāri priekšroka varētu tikt dota Isakam Hadžaram, F2 čempionāta vicelīderim.

Marko jūt, ka jau zina, kāds būs nākamā gada abu komandu sastāvs: "Bet pagaidīsim un tad redzēsim. Daudzi ir pamanījuši, ka Juki ir ļoti progresējis. Tagad viņš arī labāk kontrolē savas emocijas. Ar savām tirādēm viņš zaudēja ātrumu, un tas mani satrauca visvairāk. Bet tagad tā ir pagātne. Viņš visur ir ātrs un stabils. Jaunie braucēji ir atpakaļ modē. Mūsu pieejai darbā ar jaunajiem pilotiem seko "Mercedes" ar Antonelli, "Haas" ar Bērmanu un, cerams, arī Kolapinto atradīs komandu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv