Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"IndyCar" čempions Palou: "Izredzes iekļūt F1 ir niecīgas"

Juris Grīns
Juris Grīns

"IndyCar" čempions Palou: "Izredzes iekļūt F1 ir niecīgas"
Alekss Palou. Foto: Indycar.com

Spāņu autosportists Alekss Palou atzinis, ka viņa nākotne ir "IndyCar" čempionāts, bet izredzes iekļūt "Formulā 1" vērtējamas kā ļoti, ļoti mazas.

Jau sezonas priekšpēdējā posmā Palou nodrošināja uzvaru šī gada "IndyCar" čempionāta kopvērtējumā, un šis viņam ir jau otrais tituls.

"Man nav nekā, ko slēpt," saka Palou. "Ja paskatīsieties manas intervijas no 2021. gada, es sacīju, ka nepavisam nedomāju par F1. Tā bija patiesība, bet lietas mainījās, kad uzvarēju "IndyCar" čempionātā, jo tobrīd biju tikai 24 gadus vecs. Tā bija mana pirmā lielā uzvara kādā čempionātā un es nodomāju, kā būtu, ja izmēģinātu ko citu? Sānsoļi ir iespējami. Tagad man ir 27, es joprojām esmu jauns un man priekšā vēl ir desmit vai 15 sezonas."

Tikmēr Palou sadarbība ar "McLaren" nu ir beigusies. Leģendārā komanda viņam deva iespēju ar iepriekšējo gadu F1 mašīnām aizvadīt testus un iegūt cita veida apmācību. Bija gaidāms, ka nākamgad pilots pievienosies "McLaren" sastāvam "IndyCar" seriālā, bet vēlāk, iespējams, tiktu pie iespējas debitēt F1 čempionātā. Tomēr nesen Palou paziņoja, ka paliks "Chip Ganassi Racing" sastāvā, faktiski pagriežot muguru "McLaren".

"Pēc titula izcīnīšanas viss mainījās," stāsta spāņu pilots. "Mazliet pavērās durvis uz "McLaren". Man bija iespēja testēt F1 mašīnas un Ostinas posmā pagājušajā gadā arī piedalīties piektdienas treniņā. Tā bija lieliska iespēja, bet nekas vairāk nesekoja. Ja man būtu 20 gadi, varbūt es būtu pagaidījis. Nezinu, vai kāds tagad iekļūst F1, kad tuvojas 30. Ja man nākotnē radīsies izdevība startēt F1, es to simtprocentīgi apdomāšu, bet šāda iespējamība ir ļoti, ļoti maza."

"McLaren" puse arī iesniegusi tiesā prasību pret Palou, sakarā ar solījumu nepildīšanu attiecībā uz 2024. gada sezonu. "McLaren" vēlas piedzīt radītos zaudējumus, ko lēš 20 līdz 30 miljonu ASV dolāru apmērā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs