Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Faniem jāsaglabā ticība, jo tuvojas kaut kas labs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Faniem jāsaglabā ticība, jo tuvojas kaut kas labs"
Fernando Alonso
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Lai gan divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso aizvadīto septiņu posmu laikā šogad nav guvis nevienu punktu un pēdējās trīs sacīkstēs pat nav finišējis, viņš turpina ticēt, ka "McLaren" un "Honda" sadarbība ir vienīgais veids kā uzveikt "Mercedes" komandu.

Daudzi sāk pamanīt, ka Alonso jau šobrīd ir neapmierināts ar "McLaren" progresu, par ko dažbrīd liecina viņa izteikumi un uzvedība. Kanādas "Grand Prix" laikā spānis dusmīgi atbildēja komandai, kad tā pēc veiktiem 24 apļiem no 70 ieteica viņam sākt taupīt degvielu.

"Es negribu, es negribu," pa radio sacīja Alonso. "Man jau tagad ir pietiekami daudz problēmu. Šādi braucot, es izskatos kā amatieris. Tāpēc sākumā mēģināšu cīnīties un tikai pēc tam koncentrēšos uz degvielas taupīšanu."

Alonso gan finišu tā arī nesasniedza, jo tehnisku problēmu dēļ izstājās.

Vēlāk viņš kādā intervijā kategorijski noliedza, ka nožēlotu aiziešanu no "Ferrari" vienības, kas šobrīd ir tuvākie sekotāji "Mercedes" komandai, un iesaka līdzjutējiem mazliet pagaidīt, jo "McLaren", pēc viņa vārdiem, ne tik tālā nākotnē spēs uzvarēt.

"Nē, pavisam noteikti nenožēloju," saka Alonso. "Es piecus gadus runāju par finišēšanu trešajā, ceturtajā vai piektajā vietā un tas sagādāja lielu sarūgtinājumu. Lai uzveiktu "Mercedes", ir jāizdara kaut kas unikāls un atšķirīgs, un šim projektam es ticu. Tās lietas, ko redzu, nākotnē dos labumu un programma, ar kuras palīdzību attīstam mūsu mašīnu, šķiet pozitīva. Zinu, ka mūsu faniem šis ir grūts laiks, bet viņiem ir jāsaglabā ticība, jo tuvojas kaut kas labs."

"McLaren" komandas sacīkšu direktors Eriks Buljē par Alonso izteikumiem Monreālas F1 posma laikā pagaidām neuztraucas, taču atzīst, ka situācija varētu krietni saspīlēties, ja arī nākošgad komandas sniegums ievērojami neuzlabosies.

"Ja mēs šādi brauksim arī nākošgad, tad, esmu drošs, ka viņš kļūs nikns, taču es nedomāju, ka tā notiks," saka Buljē. "Jūs visi viņu regulāri redzat un redzat arī to, ka viņš ir laimīgs, viņš ir apmierināts ar to, ka šobrīd strādā kopā ar mums. Viņš grib uzvarēt un cīnīties. Zinām, ka viņš ir uzvarētāja tips, taču arī mūsu mērķi ir tādi paši. Reiz viņš man teica, ka šo gadu uztver par testu sezonu, lai būtu gatavs cīņai nākamgad."

Izmantotie resursi:
DailyFT - Be Empowered
F1, Formula 1: GPToday.com - Hottest News - All...

     [+] [-]

, 2015-06-12 14:51, pirms 9 gadiem
Tuvojas kaut kas labs, Alonso pamet f1

     [+] [-]

, 2015-06-12 17:27, pirms 9 gadiem
EUcerin rakstīja: Tuvojas kaut kas labs, Alonso pamet f1
Tiesam citu neko no McLaren + Honda sogad vairak nevar sagaidit, var jau but vel savaks kadus 20 punktus, bet tas ari viss.