Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Nevienam pilotam nepatika pirms sacensībām sarīkotais šovs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Nevienam pilotam nepatika pirms sacensībām sarīkotais šovs"
Foto: Motorsport.com

Svētdien Maiami īsi pirms sacīkstes tika rīkots šovs, kura laikā uzmanības centrā cela katru pilotu, izejot fanu un TV kameru priekšā orķestra, karsējmeiteņu un dažādu slavenību pavadībā. Vairumam braucēju gan šķiet, ka kaut kas tāds "Formulā 1" nav nepieciešams.

Lai gan līdzjutējiem šovs Maiami trasē varēja izskatīties lieliski, vairumam no pilotiem pusstundu pirms starta dalība šādā pasākumā šķiet lieka. Daudzi atzīst, ka tobrīd būtu jākoncentrējas startam, nevis jāgozējas televīzijas un fanu priekšā. Pretējs viedoklis gan bija Luisam Hamiltonam, kuram arī citkārt patīk pagozēties slavas saulītē.

"Es saprotu, kā to redz citi, bet es pats neesmu liels fans šādām lietām tieši pirms sacensību starta," sacīja Fernando Alonso. "Ja gribam darīt kaut ko tādu, domāju, ka ir jāatsakās no citām lietām, piemēram, parādes apļa. Šis viss notika laikā, kad norit gatavošanās startam, kad notiek darbs ar inženieriem un stratēģijas sapulce. Un, ja mēs to darām, tad darām visur, jo es nedomāju, ka līdzjutēji Maiami ir labāki par līdzjutējiem Imolā, Spānijā, Meksikā vai Japānā. Domāju, ka visur jābūt vienādiem noteikumiem un šovam pirms sacīkstes."

"Es tikai ceru, ka tā nebūs katru reizi, jo sezona ir ļoti gara, un mums nevajag tādu ievadu ik reizi," teica Makss Verstapens. "Bet tas arī ir atkarīgs no pūļa, ko tas grib redzēt izlaides programmā. Dažiem cilvēkiem vairāk patīk atrasties prožektoru gaismā, citiem nē. Man personīgi tas nepatīk. Tāpēc no savas puses varu teikt, ka tas, ko viņi šeit sarīkoja, nav nepieciešams."

"Šķiet, tas ir veids, kā amerikāņi sportā dara lietas," atzīst Džordžs Rasels. "Par sevi varu teikt, ka tas droši vien nav priekš manis. Esmu šeit ieradies, lai brauktu sacīkstēs, neesmu šeit šova dēļ. Esmu te, lai brauktu un uzvarētu. Kaut kas tāds novērš uzmanību, jo mums pēc tam pusotra stunda jābrauc trasē atklātā saulē. Nedomāju, ka pasaulē ir vēl kāds sporta veids, kur tu 30 minūtes pirms sacensībām ej un dari citas lietas, stāvi saulē, visas kameras ir pavērstas pret tevi, cenšoties no tā dabūt ārā šovu. Es to novērtēju no izklaides pasaules viedokļa. Mēs gribam visu to labāko šim čempionātam. Esam atvērti pārmaiņām, bet kaut ko tādu diez vai gribētu katru nedēļas nogali. Tas, ko es mīlu katrās sacensībās, ir nacionālā himna, kas tevi uzmundrina un tas ir cieņpilni pret valsti, ko pārstāvi. Par šo papildus šovu man ir dalītas jūtas."

"Nevienam pilotam tas nepatika," tiešs bija Lando Noriss. "Kaut kas tāds nav domāts mums. Pilotiem jau tā daudz kas ir jādara. Šis, iespējams, ir vienīgais čempionāts, kur sportisti ir tik tuvu faniem. Mēs tik ļoti publiski atklājamies saviem līdzjutējiem. Kā piloti, pirms sacīkstes vienkārši gribam apsēsties un koncentrēties uz to, uz ko mums jākoncentrējas, nevis tik daudz gozēties TV ekrānos un darīt tamlīdzīgas lietas. Tomēr tas ir bizness, tāpēc mums jādara tas, kas jādara. Bet, ja arvien vairāk tiek ieviestas šāda veida lietas, braucējiem tas nepatīk. Ir robežas tam, cik daudz mēs varam darīt. Nevaram visu dienu gozēties kameru priekšā, jo mums jādara tas, kāpēc esam šeit."

"Tas bija lieliski," teica septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons. "Man tas šķiet forši, ka čempionāts nemitīgi aug un attīstās, nevis dara tikai to, kas darīts pagātnē. Viņi izmēģina jaundas lietas. Viņi cenšas uzlabot šovu, un es to pilnībā atbalstu. Es uzaugu klausoties LL Cool J, un viņš bija šeit. Tas bija forši! Tu paskaties apkārt un ieraugi Will.i.am., kurš ir lielisks mākslinieks. Tur bija Serēna un Venusas Viljamsas..."

Maiami GP iesildīšanās šovs: https://www.youtube.com/watch?v=N10...

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs