Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress Maiami posmā gandrīz izstājies

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress Maiami posmā gandrīz izstājies
Serhio Peress. Foto: Red Bull Content Pool

"Red Bull" pilots Serhio Peress Maiami F1 posmā bijis tuvu tam, lai dzinēja sensora kļūmes dēļ piedzīvotu izstāšanos. Ja ne šī ķibele, kas ietekmēja mašīnas jaudu, meksikānis, iespējams, būtu finišējis otrajā vietā.

Peress visu braucienu atradās ceturtajā pozīcijā, daudzu apļu garumā mēģināja apdzīt "Ferrari" piloti Karlosu Sainsu, taču neveiksmīgi. Vienubrīd viņš pa radio ziņoja, ka mazinājusies jauda. Sākotnēji komanda domājusi, ka tas noticis dēļ braukšanas cieši aiz Sainsa, taču vēlāk atklājies, ka vainīgs kāds no sensoriem, kas salūzis un rezultātā "noslēdzis" vairākas sistēmas.

"Izstāšanās bija tuvu," atzina "Red Bull" boss Kristians Horners. "Mums bija problēmas ar sensoru vienā no cilindriem. Strādāsim kopā ar "Honda" motoru nodaļu, lai mēģinātu saprast, kas šī ir par problēmu un novērstu tās atkārtošanos nākotnē. Rezultātā Serhio bija par apmēram 20 kilovatiem mazāk jaudas. Pat ar jaunām riepām šīs problēmas dēļ viņš taisnē zaudēja aptuveni pussekundi. Es domāju, ka, ja ne šī problēma, viņš būtu varējis izcīnīt otro vietu."

"Red Bull" vienība šogad piedzīvojusi ne vienu vien tehniska rakstura problēmu. Pirmajā posmā Bahreinā izstājās abi piloti, bet Austrālijā finišu nevarēja sasniegt Makss Verstapens.

"Es nedomāju, ka mašīna ir pārāk trausla," saka Horners. "Manuprāt, vienkārši ir dažas niecīgas lietas, kas parasti atklājas jau pirmssezonas testos, bet šoreiz sākās tikai sezonas laikā. Tas ir nepatīkami, bet mēs cieši sadarbojamies ar "Honda", un viņi mums sniedz lielu atbalstu, tāpēc tiksim ar to galā."

"Red Bull" šobrīd aizvada svarīgu cīņu Konstruktoru kausā, kur cīnās par pirmo pozīciju ar "Ferrari". Pašlaik konkurenti ir sešus punktus priekšā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...