Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Botass: "Brīdī, kad iebraucu sienā, spoguļos vēroju "Mercedes" pilotu cīņu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Botass: "Brīdī, kad iebraucu sienā, spoguļos vēroju "Mercedes" pilotu cīņu"
Valteri Botass. Foto: Twitter.com/ValtteriBottas

Valteri Botass lielāko sacīkšu daļu Maiami trasē ierindojās piektajā vietā, bet neilgi pirms finiša pieļāva kļūdu, palaižot priekšā abus "Mercedes" pilotus. Somu pilots atzīst, ka pirms tam vērojis, kā Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons cīnās savā starpā.

"Viss tobrīd gāja gludi," notikumus pirms pieļautās kļūdas 17. līkumā, kā rezultātā tika aizskarta siena, apraksta Botass. "Mēs cerējām, ka sacensības izvērsīsies šādi, līdz trasē devās drošības mašīna. Džordžam radās izdevība tikt pie jaunām vidējā sastāva riepām, un viņš ātri tuvojās. Kad viņš apdzina Lūisu, es sekoju notikumiem spoguļos, jo viņi abi bija diezgan tuvu. Gribēju būt drošs, ka īstajā brīdī varēšu nosegt iekšmalu vai tamlīdzīgi, un vienkārši nobremzēju par vēlu. Pēc tam uzbraucu netīram asfaltam, mašīnu nevarēja pietiekami pagriezt un uztriecos sienai. Par laimi, izdevās neko nesalauzt un arī nepārdurt riepu."

Botass finišēja septītais, bet pirms tam jau piektdien "Alfa Romeo" pilots bija piedzīvojis neveiksmi, kad pirmajā treniņā izlidoja no trases un mašīnas bojājumu dēļ bija spiests izlaist otro treniņsesiju. Tomēr kvalifikācijā viņš spēja krietni progresēt un sasniedza piekto vietu.

"Izdevās labi atgūties, bet sacīkstēs mūsu ātrums bija ļoti līdzīgs ar "Mercedes", un ir patīkami redzēt, ka mēs cīnāmies ar viņiem," atzīst Botass, kurš pats vēl pērn bija Hamiltona komandas biedrs. "Žēl, ka neguvu piekto vietu, bet arī septītā vieta ir tīri laba."

Šosezon piecos posmos Botass nopelnījis tikai par sešiem punktiem mazāk nekā Hamiltons, kurš bija krietni pārāks, kad abi bija komandas biedri. Otrs "Alfa Romeo" pilots Guanju Žou jau četrus posmus pēc kārtas punktus nav izcīnījis.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...