Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens nevēlas atbildēt uz jautājumiem par "Ferrari" stratēģiju (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens nevēlas atbildēt uz jautājumiem par "Ferrari" stratēģiju (+video)
Raikonens un Alonso Barselonā
Foto: LaPresse/Scanpix

Somu F1 pilots Kimi Raikonens izvairīgi atbildējis uz jautājumiem par "Ferrari" komandas stratēģiju Spānijas "Grand Prix" laikā.

Raikonens kvalificējās priekšā komandas biedram Fernando Alonso un arī sacensībās atradās vienu pozīciju augstāk, tomēr tieši spānim tika dota iespēja pirmajam veikt boksu apmeklējumu. Parasti komandas izvēles priekšrocības dod tam pilotam, kas tobrīd ieņem augstāku vietu, tāpēc Raikonens par to jau sacīkstē neizklausījās īpaši priecīgs.

Raikonena jautājums komandai pa radio bija skaidri saprotams: "Kas deva šādus rīkojumus?"

Alonso gan vēlāk paskaidroja, ka viņam bijušas problēmas ar aizmugurējām riepām, tāpēc pats lūdzi pēc pitstopa. Tomēr, tā kā pēc tam viņš iekļuvis aiz lēnākām mašīnā, uz pirmā pitstopa rēķina nav izdevies apdzīt Raikonenu.

Alonso cīņā par sesto vietu apdzina Raikonenu sacensību pašās beigās. Spānis izmantoja trīs pitstopu stratēģiju un tobrīd brauca ar svaigākām riepām, kamēr somam neatlika nekas cits kā padoties ātrākās mašīnas priekšā. Pēc finiša Raikonens par šiem jautājumiem izteicās nelabprāt, kas redzams arī zemāk ievietotajā video. Ir skaidrs, ka Raikonens tobrīd vēl nebija izskaidrojies ar komandu, kāpēc Alonso tika dotas stratēģijas priekšrocības, lai gan tobrīd divkārtējais F1 čempions atradās viņam aizmugurē.

"Tas nav nekas liels," saka Raikonens, cenšoties neizrādīt emocijas. "Mēs finišējām tālu aiz citiem un līdz ar to tas nekādas īpašas izmaiņas rezultātos nenesa."

Pats Alonso, kurš savu skatītāju priekšā guva vien sesto vietu, pēc finiša atzina, ka iekšējais karš komandā noteikti nav "Ferrari" prioritāte, un galvenais uzsvars stratēģijas izvēlē likts uz to, lai izdotos uzveikt Sebastjanu Fetelu. Tiesa, tas neizdevās, jo "Red Bull" pilots abus "Ferrari" braucējus apdzina - Alonso uz trešo pitstopu rēķina, bet Raikonenu drīz pēc tam turpat trasē.

Raikonens nevēlas runāt par "Ferrari" stratēģiju:

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  +3 [+] [-]

, 2014-05-11 21:20, pirms 10 gadiem
Vairāk par Raikonena atbildi mulsina fakts,ka pirms 11sek.video nav 30sek.reklāma.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 21:33, pirms 10 gadiem
Ferrari pilnīga katastrofa. Diez cik ilgi spēs noturēt tik labu pilotus, ja uzvarētajs apdzen par apli?

  +2 [+] [-]

, 2014-05-11 21:34, pirms 10 gadiem
Lai vai kā, man Raikonens ir vissimpātiskākais pilots šobrīd. Lai veicās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-11 22:02, pirms 10 gadiem
Ņjā, Ferrari atkal izceļas ar savu interesanto stratēģiju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-05-12 08:18, pirms 10 gadiem
ja raikonenes nebūtu bijis lēns visu sacīksti un nebremzētu alonso tad spanim bij reāla 4 vai pat 3 vieta. kimi ir lēnāks par ceļa stabu...diemžēl jāatzīst

     [+] [-]

, 2014-05-12 11:35, pirms 10 gadiem
Visi strādā par labu Alonso

  -1 [+] [-]

, 2014-05-12 13:33, pirms 10 gadiem
"Pats Alonso, kurš savu skatītāju priekšā guva vien sesto vietu, pēc finiša atzina, ka iekšējais karš komandā noteikti nav "Ferrari" prioritāte"

Ja nepiebremzēs ambīcijas un beidzot nesamierināsies ar faktu ka nav nekāds superstārs, tad Kimi nekas cits neatliks kā sākt uzvesties kā savulaik Veberam.. Vienīgā atšķirība, ka Kimi brauc ne sliktāk kā Alfonso, turklāt arī pa rīkli iedos, ja vajadzēs un aizies paceltu cepuri.

     [+] [-]

, 2014-05-12 19:44, pirms 10 gadiem
Atkal ferrari sak savus tizlos gajienus palenam, sezonas beigas vispar bus kaskis atkal... ferrari ir nozelojamaka komanda kops 2009 gada, kur saka iesmirdet visos aspektos it ipashi strakedijas zinaa