Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Batons pēc F1 karjeras beigām startēs rallijkrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Batons pēc F1 karjeras beigām startēs rallijkrosā
Džensons Batons
Foto: LaPresse/Scanpix

2009. gada Formula 1 čempions Džensons Batons izrādījis interesi startēt rallijkrosa sacensībās.

Šogad pirmo reizi norisinās FIA Pasaules čempionāts rallijkrosā, kurā startē arī Latvijas pārstāvis Reinis Nitišs. Starp čempionātā startējošajiem pilotiem ir arī 1997. gada F1 čempions Žaks Vilnēvs.

Batons atzīst, ka viņu vilina šī autosporta disciplīna, ko savulaik bija iemīļojis arī viņa šogad aizsaulē aigājušais tēvs Džons.

"Es lasīju citātu no Žaka, ka, kamēr citi sporta veidi mēģina mašīnas padarīt lēnākas, rallijkrosā tajās tiek ielikts viss iespējamais un rezultātā tiek startēts ar 600 zirgspēkus jaudīgiem monstriem," stāsta Batons. "Es gribētu kaut ko tādu izmēģināt. Es paņemtu nelielu motormāju vai kemperi, savāktu draugus un ģimeni, un vienkārši lieliski pavadītu laiku."

Šobrīd Batons aizvien startē Formulā 1 un pagaidām vēl nav gatavs beigt karjeru.

"Man dzīvē ātri viss apnīk, taču ar sportu tā vēl nav noticis, kas ir lieliski," viņš saka. "Tomēr pēc F1 karjeras beigām es, iespējams, startēšu rallijkrosā."

Batons šogad pārstāv "McLaren" komandu, kas pagaidām ar augstiem rezultātiem neizceļas, ja neskaita pirmo posmu Melburnā, kur tās piloti spēja cīnīties par pjedestālu.

"Šobrīd tikai viena komanda ir laimīga," norādot uz "Mercedes" pārspēku, atzīst 34 gadus vecais Batons. "Tomēr man šis darbs aizvien šķiet visai foršs. Grūtāka daļa ir intervijās izskaidrot, kāpēc mašīna neiet pietiekami ātri. Es pārtraukšu startēt, kad to vairs nespēšu izbaudīt, un tas varētu notikt tādā gadījumā, ja arī nākotnē man nebūs pietiekami ātras mašīnas. Taču ceru, ka tas nebūs iemesls. Ceru, ka varēšu pabeigt karjeru ar augstiem rezultātiem."

Spānijas "Grand Prix" kvalifikācijā Batons no "pole position" ieguvēja Luisa Hamiltona, kurš "McLaren" pameta pirms 2013. gada F1 sezonas, atpalika vairāk nekā 2 sekundes.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...