Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Es riskēju un izstājos savas kļūdas dēļ"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Es riskēju un izstājos savas kļūdas dēļ"
Karlosa Sainsa izstāšanās Melburnā. Foto: Autoweek.com

Kamēr Šarls Leklērs ir F1 čempionāta līderis un slavē savu "Ferrari" sacīkšu mašīnu, viņa komandas biedram Karlosam Sainsam sezonas sākuma izvērsies grūtāks, bet Austrālijas posms bija faktiski katastrofa. Sportists norāda, ka vainojamas arī tehniskas problēmas, aicinot komandu tās veicamos darbus izdarīt rūpīgāk.

Pirmajos divos posmos Sainss īsti nespēja konkurēt ar Leklēru, atzīstot, ka mašīnai vēl nav izdevies atrast vajadzīgo balansējumu, tāpat sportists aizvien meklēja vajadzīgo pilotēšanas stilu, lai varētu pabraukt ātrāk. Austrālijas posma treniņos šķita, ka beidzot viņš ir gatavs sacensties par pirmo vietu, tomēr kvalifikācija un sacīkstes izvērsās ne tā, kā viņš gribēja.

Trešajā kvalifikācijā Sainsam netika ieskaitīts aplis, jo īsi pirms tā uzstādīšanas trasē tika izkārti sarkanie karogi. Savukārt, kad visi devās pēdējā mēģinājumā, viņa mašīnu nevarēja laikus iedarbināt, tika pazaudētas trīs minūtes un, viņš nepaguva veikt divus ieskriešanās apļus, kas Melburnā nodrošināja riepām ideālo temperatūru. Nācās startēt devītajam, bet starts padevās lēns, viņš atkrita uz otro desmitnieku, drīz pēc tam cīņas karstumā par ātru iebraucot vienā no līkumiem, kā rezultātā izslīdēja un palika iestrēdzis grants zonā.

"Pirms starta radās vēl viena problēma," atklāj Sainss. "Stūrei nestrādāja vairāki slēdži. Stūre līdz ar to bija jānomaina, bet tā nebija noregulēta startam, tādēļ divas reizes šī iemesla dēļ nostrādāja pretnoslāpšanas funkcija. Startējot šādos apstākļos ar cietajām riepām, skaidrs, ka es riskēju, mēģinot atgūt pozīcijas. Nenovērtēju saķeres līmeni un kļūdījos. Tā bija mana kļūda. Sen tā nebija gadījies. Tas maksāja dārgi."

Lai gan Sainss neslēpj, ka izstāšanās ir viņa paša kļūdas rezultāts, viņš tomēr aicina arī komandu nākamreiz visu paveikt labāk, lai šādas situācijas nerastos: "Secinājums ir tāds, ka vienkārši jābūt perfektākiem, gan no manas puses, gan komandas. Jāparūpējas, lai nākamreiz mēs iesaistāmies cīņā par uzvaru."

Pagājušajā sezonā, kas Sainsam bija pirmā "Ferrari" sastāvā, viņš kopvērtējumā uzveica Leklēru, lai gan par titulu neviens no abiem nesacentās. Šogad spāņu pilots piekāpies pāriniekam visos pirmajos trīs posmos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...