Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Verstapena izstāšanās nav saistāma ar Bahreinā piedzīvotajām problēmām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Verstapena izstāšanās nav saistāma ar Bahreinā piedzīvotajām problēmām"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan Makss Verstapens Bahreinā un Austrālijā izstājās šķietami līdzīgas tehniskas problēmas dēļ, tās tomēr nav savā starpā sasaistāmas, paziņojis "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners.

Bahreinā Verstapens bija ceļā uz otro vietu, kad nācās izstāties, jo bija notikusi kļūme degvielas sistēmā. Arī Austrālijā holandiešu pilots bija ceļā uz otro vietu, kad 20 apļus pirms finiša bija spiests apturēt mašīnu trases malā. Arī šoreiz problēmas bijušas ar degvielas sistēmu, taču ne tādas pašas, kā pirmajā posmā.

"Šoreiz tas bija kaut kas pilnīgi cits," skaidro Horners. "Tā, kas izraisīja šo izstāšanos, izskatās pēc degvielas sistēmas problēmas, bet ārpus tvertnes. Jebkurā gadījumā detaļas tiks sūtītas atpakaļ uz Japānu, un mēs pavisam noteikti mēģināsim saprast šo problēmu pēc iespējas ātrāk."

Bahreinā abām "Red Bull" mašīnām degvielas sistēmā bija radies vakuums, kā rezultātā dzinējam netika piegādāts benzīns.

Pēc šīs neveiksmes Verstapens kopvērtējumā jau 46 punktus zaudē līderim Šarlam Leklēram, kas nopietni iedragājis viņa izredzes šogad cīnīties par F1 titulu. Vēl gan priekšā 20 posmi.

"Divās sacīkstēs Makss ir zaudējis 36 punktus, bet mēs, kā komanda, esam zaudējuši 50 punktus," prāto Horners. "Ja tā nebūtu, gan pilotu kopvērtējums, gan Konstruktoru kauss šobrīd izskatītos pavisam citādi. Vēl gan veikts tikai desmit procenti ceļa, tāpēc priekšā vēl tāls ceļš ejams."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...