Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Apdzīšanas problēma Formulā 1 ir atrisināta"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Apdzīšanas problēma Formulā 1 ir atrisināta"
Foto: LaPresse/Scanpix

Pēc tam, kad svētdien notikušajā Ķīnas posmā bija vērojami daudzi apdzīšanas manevri, autosportists Sebastians Fetels atzīst, ka šī problēma Formulā 1 ir novērsta. Īpaši Šanhajā izcēlās Makss Verstapens, kurš sacensību sākumā pāris minūtēs veica aptuveni desmit apdzīšanas.

Pēc sacensībām Melburnā F1 piloti bija satraukušies, ka šogad varētu būt daudz mazāk apdzīšanu sacīkšu laikā, jo specifiskā aerodinamika rada tādu efektu, kas būtiski traucē aizmugurē esošajiem braucējiem cieši pietuvoties un šādā attālumā turēties, lai īstajā brīdī veiktu apdzīšanu. Tomēr cita aina pavērās Šanhajā, kur apdzīšanu bija daudz.

"Nokļūt aizmugurē bija grūti, tāpat kā iepriekšējās sacīkstēs, bija jūtams šis efekts, taču citādi Šanhajas trase bija daudz labāk piemērota apdzīšanām," saka "Ferrari" komandu pārstāvošais Fetels. "Tagad ir tā, kā tam vajadzētu būt. Tev ir jāprot pietuvoties gana cieši, jo apdzīšanas neviens nedod par brīvu. Nevar vienkārši atvērt DRS un aizbraukt garām. Šajās sacīkstēs bija interesanti."

Fetels F1 salīdzina ar futbolu, kur arī mēdz būt dažādas spēles un dažādi rezultāti: "Tas ir kā futbolā. Arī tur ne katra spēle ir lieliska. Austrālijas posmā mēs redzējām dažus apdzīšanas manevrus, bet tur nekad apdzīšanu nav bijis daudz. Šeit viss atkal bija normāli, tādēļ neredzu, ka ar to vēl būtu kāda problēma."

Pēc neveiksmīgas pirmā pitstopa stratēģijas, Fetels Ķīnā bija zaudējis vairākas pozīcijas, taču spēja apdzīt gan komandas biedru Kimi Raikonenu, gan "Red Bull" pilotus Danielu Rikjardo un Maksu Verstapenu, izcīnot otro vietu. Tikmēr Verstapens, kurš finišēja trešais, pēc neveiksmes kvalifikācijā, startēja vien no 16. pozīcijas, bet jau pašā sākumā pacēlās uz septīto vietu.

Verstapena apdzīšanas manevru video: https://www.formula1.com/en/latest/...

Izmantotie resursi:
Home - Sports News, Scores, Schedules, Videos...

Vai Ķīnas F1 posmā bija gana daudz apdzīšanu?

  • 69

  • 23


     [+] [-]

, 2017-04-11 09:31, pirms 7 gadiem
ar nepacietību gaidu, kad šie platie kuiļi brauks smukā līnijā pa Monako ielām!

     [+] [-]

, 2017-04-11 09:39, pirms 7 gadiem
SC vienkārši nebeidz iepriecināt. Lasu jau kādu trešo rakstu, kur autors nezina, kad jāraksta dot un kad dod. Tas vien spilgti parāda šīs mājaslapas līmenī.

  -3 [+] [-]

, 2017-04-11 09:50, pirms 7 gadiem
kādu sviestu Feteļš runā - pats taisnēs nevarēja apdzīt, vienīgā vieta bija pēc gliemezīša ar labāku izeju pirms nākošās bremzēšanas lekt iekšā.
Un ar Rikardo apdzīšanu ar paveicās, jo, ja būtu Wēbers, tad apdzīšana beigtos tāpat kā Stambulā, un sev pie deniņiem varētu rādīt, cik gudrs bija.
Izņemot Verstapenu, pārējās apdzīšanas bija tīri uz brutālu pārsvaru, piemēram, Botass pret citiem.

  +6 [+] [-]

, 2017-04-11 10:37, pirms 7 gadiem
nevar būt, ka atrisināta apdzīšanas problēma. SportaCentrs komentāros lasīju, ka tā nav. kas vispār ir tas Fetels un ko viņš zina? labāk lasīt sc komentārus

  +3 [+] [-]

, 2017-04-11 11:11, pirms 7 gadiem
mangalis rakstīja: ar nepacietību gaidu, kad šie platie kuiļi brauks smukā līnijā pa Monako ielām!
Jā, visticamākais beigsies spraigās apdzīšanas, kas parasti ir notikušas Monako

  +2 [+] [-]

, 2017-04-11 11:14, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: kādu sviestu Feteļš runā - pats taisnēs nevarēja apdzīt, vienīgā vieta bija pēc gliemezīša ar labāku izeju pirms nākošās bremzēšanas lekt iekšā.
Un ar Rikardo apdzīšanu ar paveicās, jo, ja būtu Wēbers, tad apdzīšana beigtos tāpat kā Stambulā, un sev pie deniņiem varētu rādīt, cik gudrs bija.
Izņemot Verstapenu, pārējās apdzīšanas bija tīri uz brutālu pārsvaru, piemēram, Botass pret citiem.
Cik bieži tu esi redzējis kad apdzīšana notiktu taisnes vidū, sākumā vai kaut kā tā? Parasti pa taisni pietuvojas un uz bremzēšanu vai pašās taisnes beigās rauj garām. Nu ja vien nav krasa mašīnu atšķirība, tad var arī aizraut garām arī ātrāk, kā uz bramzēšanu.

Bet visi, kas ņaud, aizmirstiet, ka būs 5 komandas, kas cīnīsies par uzvaru!!! Nekad!!! NEKAD!!! tānav bijis! Maksimums 3 komandas šosezon pakonkurēs, kā redzams 2 jau konkurē. RedBull vēl uzlabos sniegumu.

     [+] [-]

, 2017-04-11 12:47, pirms 7 gadiem
Man gan liekas,ka tieši šogad apdzīšanu ir mazāk,jo šī gada formulas ir vairāk balstītas uz piespiedējspēku,bet braucot cieši aiz muguras šī piespiedējspēka nav un noturēties līdzi ir daudz grūtāk.Pat skysports komentētāji bija mazliet izbrīnīti,ka DRS sistēma īsti vairs nenostrādā ,jo formulas ir daudz platākas. Salīdzinājumam viņi teica,ka 2016.gada Ķīnas GP bija 124 apdzīšanas kopumā,šaubos ka šogad bija tik daudz!!

     [+] [-]

, 2017-04-11 12:51, pirms 7 gadiem
KobeB24 rakstīja: Bet visi, kas ņaud, aizmirstiet, ka būs 5 komandas, kas cīnīsies par uzvaru!!! Nekad!!! NEKAD!!! tānav bijis! Maksimums 3 komandas šosezon pakonkurēs, kā redzams 2 jau konkurē. RedBull vēl uzlabos sniegumu.
Visas sezonas garumā laikam tiešām nekad tā īsti 3+ nav bijušas.. dažu labu sezonu kāda "vidus-komanda" labi iesāk, bet tālāk ar savām jaudām "grandi" aizvelk garām..
Un nevajag jau aizmirst, ka arī pirms desmitgadēm bijušas sezonas, kad kādai komandai bijis vienas, pusotras vai bez maz vai divu sekunžu pārsvars aplī pār konkurentiem - cita lieta, ka tad noteikumu burti nebija tik drastiski un ļāva uz nākošo sezonu kaut ko jaunu izdomāt un iegūt jaunas priekšrocības. Bet tas bija laikos, kad neko nevarēja "izskaitļot" ar datorsimulācijām, līdz ar to pilota ieguldījums formulas attīstībā bija desmitiem reižu būtiskāks.

     [+] [-]

, 2017-04-11 13:48, pirms 7 gadiem
mangalis rakstīja: ar nepacietību gaidu, kad šie platie kuiļi brauks smukā līnijā pa Monako ielām!
Es nevaru sagaidīt Ažerbaidžānas Gp

     [+] [-]

, 2017-04-11 16:48, pirms 7 gadiem
Pretīgi.
Latvijas laucinieki zin atbildes, jebkuram jautājumam.

Naturāli pretīgi lasīt komentārus, cik dumji un tizli ir mani tautieši.
Tiešām dievs stāv mums klāt.
Trešās šķirtas tauta.

Ka tik patirst, pabrēkt, paumņičīt, pabāzt acīs zelta laikus (Krievu karavīrus ar atplestām rokām ielaistu 100%)... Pīkstat un vaidat.

1. Nevienam tur augšā neinteresē tādu nabagu domas
2. Nevienam arī te neinteresē jūsu negatīvās domas.
Es saprotu, ka normāls cilvēks ienāk rakstā, jo viņu vēljoprojām interesē F1, viņam vienalga, kā viss mainījies. Joprojām izbauda.

Bet te, jau pēc 2 sek, kā raksts publicēts, kazu bars sanācis: "Bee, beee, beee"

Uzmanības un intelekta trūkums. Jānāk fiksi iekakāk rakstā savu skumjo dzīvi, moš tāds pats antiņš man plusiņus saliks.

Es ieteiktu paņemt jums kādu gadu pauzīti no komentāru sadaļas. Chill. Un piestrādā pie savas personības, jo tev tur dziļi iekšā ir liela kaka, kas jādabūn ārā. Normāli cilvēki nenāks katru sezonu, 20 nedēļas nogales raudāt par Formulu.

Prātiņ nāc mājās!

     [+] [-]

, 2017-04-11 16:54, pirms 7 gadiem
mangalis rakstīja: ar nepacietību gaidu, kad šie platie kuiļi brauks smukā līnijā pa Monako ielām!
Emka953 rakstīja: Es nevaru sagaidīt Ažerbaidžānas Gp

Nu, vai nav pretīgi? Es esmu pilnā nopietnībā pārsteigts, ka šitādi pretīgi cilvēki dzīvo starp mums.

"Hehe., nevaru sagaidīt savā troļļa allā, kā šitie platie netiks nevienam garām, hehehehe. Oooo te tāds pats kruts čalis, kā es smejas par platumu. Būsim draugi hehehehe. Nevaru sagaidīt Azerbaižānas posmu hehehe"

2x Loši.

     [+] [-]

, 2017-04-11 18:27, pirms 7 gadiem
Drizzijs rakstīja: Man gan liekas,ka tieši šogad apdzīšanu ir mazāk,jo šī gada formulas ir vairāk balstītas uz piespiedējspēku,bet braucot cieši aiz muguras šī piespiedējspēka nav un noturēties līdzi ir daudz grūtāk.Pat skysports komentētāji bija mazliet izbrīnīti,ka DRS sistēma īsti vairs nenostrādā ,jo formulas ir daudz platākas. Salīdzinājumam viņi teica,ka 2016.gada Ķīnas GP bija 124 apdzīšanas kopumā,šaubos ka šogad bija tik daudz!!
vari loģiski padomāt? - ja aizmugurējai ir mazāks piespiedējspēks - ko tas nozīmē? to, ka tā var ātrāk braukt, jo ir mazāka pretestība.. ko dara DRS? samazina piespiedējspēku

  +1 [+] [-]

, 2017-04-11 18:30, pirms 7 gadiem
Prikshaans rakstīja: Es saprotu, ka normāls cilvēks ienāk rakstā, jo viņu vēljoprojām interesē F1, viņam vienalga, kā viss mainījies. Joprojām izbauda.
precīzi! katra gonka ir savā veidā izbaudāma! te jau cilvēki nesaprot, kas ir F1.. kā meitenes - grib avārijas, nevis cīņas! kurš viņiem traucē skatīties folkreisu un priecāties par avārijām?