Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Tiek pārtraukta F1 sacensību translēšana Krievijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tiek pārtraukta F1 sacensību translēšana Krievijā
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" čempionāts ne vien lauzis līgumu ar Krievijas "Grand Prix" organizatoru, bet arī paziņojis, ka turpmāk šīs valsts televīzijā sacensības nebūs vērojamas vispār.

Šonedēļ par aiziešanu no Krievijas televīzijas paziņoja Anglijas Premjerlīga futbolā, bet tagad līdzīgi rīkojies arī F1 pasaules čempionāts.

Lauzts līgums ar televīzijas kanālu "Match TV", kam bija tiesības pārraidīt F1 sacīkstes līdz 2023. gada sezonas beigām. Tāpat Krievijā ir bloķēta pieeja čempionāta oficiālajai straumēšanas vietnei "F1 TV", līdz ar to šīs valsts iedzīvotājiem arī tādā veidā nebūs iespēja iegādāties pieeju sacensību translācijām.

"Match TV" līdz šim pārraidīja arī Anglijas Premjerlīgas spēles, tāpat šim kanālam ir tiesības translēt UEFA Čempionu līgu un citu Eiropas futbola līgu mačus. Medijs "The Times" vēsta, ka Spānijas "La Liga" savās pārraidēs pagājušajā nedēļā bija iekļāvusi pretkara vēstījumus, ko Krievijas kanāls esot cenzējis.

Krievijas F1 posmam nākamgad būtu bijis no Sočiem jāpārceļas uz jauno "Igora Drive" sacīkšu trasi Sanktpēterbugas pievārtē, taču tagad ir skaidrs, ka tas nenotiks. Tāpat "Haas" komanda, kā vēstīts, atteikusies no Krievijas uzņēmuma "Uralkali" kā galvenā sponsora un pārtraukusi sadarbību ar savu pilotu Ņikitu Mazepinu, līdz ar to neviens krievu sportists šogad čempionātā vairs nepiedalīsies.

Tagad arī "Ferrari" komanda pieņēmusi lēmumu vismaz uz kādu laiku apturēt sadarbību ar kompāniju "Kaspersky", kas ilgus gadus bijis viens no tās sponsoriem. Sadarbība tika uzsākta jau 2010. gadā, bet vēl decembrī abas puses noslēdza jaunu ilgtermiņa līgumu. Šī sadarbība, pēc komandas paustā, esot "iepauzēta", kā rezultātā "Kaspersky" logo nebūs redzami uz "Ferrari" formulām "pārredzamā nākotnē".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Slēpts komentārs: Russia14

  +3 [+] [-]

, 2022-03-11 14:47, pirms 3 gadiem
Russia14 rakstīja: Прошу автора статьи не писать того чего он не знает.
Слова про АПЛ и Ла-лигу обсолютная ложь. К тому же нет смысла в этих примерах, так как статья про формулу. Прошу написать статью без ошибок.
Надеюсь Латвийское ТВ покажет все гонки в прямом эфире по ЛТВ7!
Kungs, Jums kaut kas ar klaviatūru noticis, kaut kādus ķeburus esat uzrakstījis.