Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" prezentācijā nav atrādījusi īsto šī gada mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" prezentācijā nav atrādījusi īsto šī gada mašīnu
Foto: Motorsport.com

Lai gan "Red Bull" vienība savu prezentāciju jau veikusi, mašīna, kas tika izrādīta, patiesībā krietni atšķiras no tās, ko redzēsim šīs sezonas F1 pasaules čempionāta sacīkstēs.

Virtuālā formātā pirmā no komandām prezentāciju veica "Haas", taču nebija noslēpums, ka jaunais modelis VF-22 attēlots vien aptuvenā izskatā, galveno uzvaru liekot uz jaunā krāsojuma izrādīšanu. Tāpat arī "Red Bull" galvenais mērķis bija atrādīt jauno krāsojumu un prezentēt sadarbības uzsākšanu ar galveni sponsoru "Oracle", kamēr realitātē tika parādīts nevis faktiskais RB18 modelis, bet F1 šova automobilis.

"Tā kā tehniskie noteikumi ir jauni, mašīna tiks pārveidota ļoti, ļoti stauji," neslēpj komandas vadītājs Kristians Horners. "Domāju, ka brīdī, kad dosimies uz pirmajām sacīkstēm, auto vairs neizskatīsies tā kā tagad, arī sezonas laikā uzlabojumi tiks veikti ļoti, ļoti straujā tempā. Mēs vienmēr apgūstam kaut ko jaunu - nevaram vienmēr paļauties tikai uz iepriekšējo pieredzi. Visu noteiks tas, cik ātri komandas spēs attīstīt savas jaunās mašīnas jauno noteikumu ietvaros."

Horners atzīst, ka pēdējo reizi tik nozīmīgas pārmaiņas F1 tehniskajos notikumos bija redzamas ļoti sen: "Šīs, iespējams, ir lielākās pārmaiņas "Formulā 1" pēdējo 30 vai 40 gadu laikā. Līdz ar to mašīnu attīstīšanas darbi būs apjomīgi un ātri, bet, tā kā ir tēriņu ierobežojumi, tiem būs jābūt arī efektīviem."

Kā trešā savu jauno spēkratu prezentēja "Aston Martin", kas šogad tikusi pie jauna liela sponsora "Aramco". Atšķirībā no abām pārējām vienībām, šī parādījusi savu reālo 2022. gada sacīkšu mašīnu AMR22.

Šodien, 11. februārī tiks prezentēts "McLaren MCL36" sacīkšu auto.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-02-11 16:55, pirms 3 gadiem
Tas saprotams un visas komandas tā dara/darīs šogad. Primāri parāda "marketinga" auto. Aptuvenās aprises jaunajiem dizainiem redzēsim Barcelona testos.