Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bahreinas posms tiek pie garākā līguma F1 vēsturē

Juris Grīns
Juris Grīns

Bahreinas posms tiek pie garākā līguma F1 vēsturē
Foto: Motorsport.com

Bahreinas "Grand Prix" rīkotāji noslēguši līgumu ar "Formulu 1" par sacensību rīkošanu līdz 2036. gadam. Cik zināms, tas ir uz ilgāko termiņu parakstītais kontrakts visā čempionāta vēsturē.

Sacensības Bahreinā pirmo reizi notika jau 2004. gadā, toreiz kļūstot par pirmo F1 posmu, kas norisinās Tuvajos Austrumos. Tagad šis reģions jau ir svarīgs tirgus F1 čempionātam un tajā tiek rīkoti arī citi posmi.

Pie pirmā līguma pagarinājuma Bahreina tika jau 2007. gadā, kad kontrakts tika noslēgts līdz 2016. gadam. Vēl pirms tā beigām, 2013. gadā tika parakstīts jauns līgums līdz 2021. gadam.

Bahreina šobrīd F1 kalendārā ieņem īpašu vietu. Pērn tur risinājās pat divi posmi, bet šogad tieši Sahiras trasē tiks dots sezonas starts. Tāpat tur norisināsies trīs oficiālo testu dienas.

Uzvarām bagātākais pilots Bahreinā ir Lūiss Hamiltons, kurš tur notikušajos posmos uzvarējis piecas reizes. Hamiltons pirmo vietu Sahiras trasē guvis arī pēdējos trīs gadus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Autosport - Formula 1, MotoGP and motorsport...