Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alpine" jaunā sponsora dēļ maina nosaukumu un mašīnu krāsojumu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alpine" jaunā sponsora dēļ maina nosaukumu un mašīnu krāsojumu
Foto: Motorsport.com

Sacīkšu komanda "Alpine" paziņojusi, ka tās jaunais galvenais sponsors būs uzņēmums BWT, kas iepriekš atbalstīja "Aston Martin" vienību. Līdz ar to mainīts komandas oficiālais nosaukums, bet sacīkšu mašīnas iegūs jaunu krāsojumu.

Uzņēmums BWT, kas specializējas dažādu ar ūdeni saistītu iekārtu ražošanā, iepriekš sponsorēja "Force India", turpinot sadarbību arī laikā, kad tā startēja ar nosaukumu "Racing Point", bet pērn pārtapa par "Aston Martin". No šī gada BWT kļuvis par franču vienības "Alpine" galveno sponsoru.

Šodien tika paziņots, ka līdz ar to komandas jaunais pilnais nosaukums būs "BWT Alpine F1 Team". Tāpat zināms, ka mašīnām būs jauns krāsojums - lai gan pamatā tās saglabās zilo toni, tiks izmantoti uzņēmumam raksturīgās rozā krāsas elementi. Jaunais "Alpine A522" sacīkšu auto gan tiks izrādīts vien 21. februārī, kad arī būs zināms, kāds īsti būs tā jaunais krāsojums.

Neoficiāli zināms, ka "Alpine" komandai no "Aston Martin" izdevies pārvilināt ne tikai galveno sponsoru. Iespējams, drīzumā par vienības jauno vadītāju kļūs Otmars Šafnauers, kurš vēl pērn vadīja "Aston Martin".

"Alpine" komanda pagājušajā F1 sezonā ieguva stabilu piekto vietu Konstruktoru kausā. Fernando Alonso vienreiz kāpa uz pjedestāla un sezonu noslēdza desmitajā vietā braucēju ieskaitē, bet Estebans Okons pat sensacionāli uzvarēja Ungārijas posmā, kamēr kopvērtējumā ierindojās 11. vietā. Abi pilotu pārstāvēs komandu arī šogad.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...