Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko prognozē vēl vienu dueli Hamiltona un Verstapena starpā

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko prognozē vēl vienu dueli Hamiltona un Verstapena starpā
Foto: Motorsport.com

Lai gan, ņemot vērā izmaiņas tehniskajos noteikumos, ir grūti prognozēt, kāds būs reālais spēku samērs "Formulā 1" nākamajā sezonā, "Red Bull" konsultants Helmuts Marko prognozē, ka arī šogad varam sagaidīt spraigu cīņu par titulu starp Lūisu Hamiltonu un Maksu Verstapenu.

Pēc skandalozās 2021. gada sezonas, kad Konstruktoru kausā uzvarēja "Mercedes", bet Verstapens kļuva par pasaules čempionu, Marko atzīst, ka "Red Bull" vienības ambīcijas nav mazinājušās.

"Nospraustais mērķis ir pasaules čempiontituls," neslēpj Marko. "Tomēr, kad notiek tik lielas izmaiņas tehniskajos noteikumos, nekad ne par ko nevari būt drošs. Gan "Mercedes" komandai, gan mums ir potenciāls, vajadzīgie cilvēki un nepārtraukti gūti panākumi. Tas runā par vēl vienu iespējamu dueli augstākajā līmenī, sevišķi zinot, ka ar Hamiltonu un Verstapenu īsti neviens nevar sacensties."

Marko arī nosaucis vairākus braucējus, kas varbūt būtu spējīgi pietuvoties šo divu pilotu līmenim: "Vistuvāk tam ir Noriss. Arī Leklērs, bet viņu, tā teikt, pagājušajā sezonā pamatīgi apmulsināja Sainss."

Gaidāmajā F1 sezonā Valteri Botasa vietā stāsies Džordžs Rasels, kuram daudzi prognozē spožu nākotni.

"Rasels noteikti būs lielākais izaicinājums Hamiltonam dažādās nozīmēs, turklāt arī viņš ir anglis," stāsta Marko. "Un viņš ir neticami ātrs kvalifikācijās. Savukārt sacīkšu režīmā pagājušajā gadā Rasela pārsvars pār komandas biedru Latifi vairs nebija tik liels. Šajā ziņā viņam sevi būs jāpierāda vispirms."

Marko arī atklāj, ka darbs pie jaunās "Red Bull RB18" formulas norit veiksmīgi, bet atgādina, ka Adrianam Ņūvijam ir raksturīgi darbus noslēgt burtiski pēdējās minūtēs pirms testiem. Tikmēr par savu pilotu Verstapenu viņš neuztraucas, sakot, ka holandietim nav nepieciešams ilgs laiks, lai pierastu pie atšķirīgas mašīnas.

"Maksam nav nepieciešams nekāds iesildīšanās laiks," viņš saka. "Viņš vienmēr ir ātrs uzreiz."

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 - F1 news all the time

     [+] [-]

, 2022-01-11 21:45, pirms 3 gadiem
Domāju Hamiltonam kā jau britam mēģinās palīdzēt nākamgad F1,lai neapvainojas pa visam..ar Super Max fenomenālo braukšanas stilu kas ir agresīvs varēs atkal sadot vairākus penalty,bet ceru es kļūdos un būs vēlviena autentiska sezona!

     [+] [-]

, 2022-01-11 22:25, pirms 3 gadiem
Marko nu fenomenāli par daudz runā...tā kā tāds tīnis, ne Toto ne Horners lieku nerunā pa lielam, vecais tik mauc vaļā...