Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" sola ievērojami atšķirīgas sacīkstes un grūtākus laikus F1 pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" sola ievērojami atšķirīgas sacīkstes un grūtākus laikus F1 pilotiem
Foto: SCANPIX SWEDEN

Tehnisko noteikumu izmaiņas F1 sacīkstes 2014. gada sezonā padarīs ievērojami atšķirīgas, uzskata "Ferrari" komandas galvenais inženieris Pets Frajs.

Jauno turbo motoru ieviešana, atjaunojamās enerģijas sistēmas, kā arī ierobežotais degvielas daudzums būs tie faktori, kas F1 sacīkstes pārvērtīs ievērojami. Pirmkārt, tas atsauksies uz stratēģiju, kas turpmāk būs jāplāno pavisam citādi.

"Tas, ka nākošgad sacīkstes būs pavisam savādākas, ir patiesība," norāda Frajs. "Būs noteikts maksimālais degvielas daudzums un dažādi papildus enerģijas veidi. Nāksies balansēt starp maksimālo tempu, ko pilots varēs uzrādīt, un degvielas taupīšanu. Šī atšķirība sacensību režīmā varētu būt no vienas līdz pusotrai sekundei aplī. Nāksies pētīt, kas ir labākā stratēģija, lai izmantojot to, kas dots, pilots varētu būt gan ātrs, gan taupīgs. Šajā jomā būs daudz jāstrādā, dodoties uz katru trasi un katru sacīksti. Būs jādomā, kā labāk izmantot visu potenciālu un, kur vislabāk var ietaupīt degvielu."

Pilotiem tagad būs jāmācās ne vien ātri pilotēt auto, kam ir citāds motors, svars un papildus enerģijas avoti, bet ārī jāmācās vienlaikus ietaupīt devielu tā, lai tās pietiktu līdz finišam. Tāpat būs svarīgi iespējami ātrāk apgūt visas izmaiņas, lai pēc iespējas ātrāk varētu bez aizķeršanās sākt mašīnas attīstīšanu, ko F1 komandas dara faktiski visas sezonas garumā.

"Braucējiem daudz kas būs jāmācās," uzskata Frajs. "Tas viss būs pavisam atšķirīgs no tā, pie kā viņi ir pieraduši. Inženieru uzdevums būs iespējami precīzi saregulēt simulatorus, lai braucēji šos apstākļus varētu izmēģināt simulatorā. Turpmāk pirms došanās trasē būs jātrenējas daudz smagāk. Pieredzējuša pilota klātbūtne komandā būs ieguvums - jo ātrāk viņš iemācīsies konkrētas nianses, jo ātrāk spēs koncentrēties galvenajam darbam, kas ir mašīnas attīstīšana."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:40, pirms 11 gadiem
F1 pilotu darbs nedaudz jau sāk izklausīties pēc lidmašīnu pilotu darba - neskaitāmi regulējumi, mainīgi faktori, slēdzīši, podziņas. Bet tad atkal - kaut kad arī nebija regulējumu apgriezienu ierobežotāju, regulējamu diferenciāļu, degvielas maisījuma slēdžu. Secinājums - man nav lietderīga viedokļa par šo jautājumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:56, pirms 11 gadiem
tā degvielas taupīšana ir idiotisms..

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 01:02, pirms 11 gadiem
Labi, ka vēl netaupa uz bairīti... idiņi

  +3 [+] [-]

, 2013-10-11 09:48, pirms 11 gadiem
Degviela jātaupa, riepas jātaupa.. joptvai tās ir ātruma vai eko sacensības?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-11 14:44, pirms 11 gadiem
Atpakaļ degvielas uzpildi!!!!!!!!!!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-11 16:50, pirms 11 gadiem
atpakaļ:
- uzpildi,
- vecos slikus;
- 12 apļu kvalifikāciju;
- vecos 3 - 3.5 litru motorus;
- Šūmaheru;
- privātos testu;

atstājam:
- KERS;
- DRS;
- HANS;
- kopējo bolīdu drošību!

LA-BOS antifans rakstīja: Atpakaļ degvielas uzpildi!!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-10-13 13:56, pirms 11 gadiem
Tomēr gribas redzēt to spriedzi, kas bija agrāk...
Nāk prātā citāts no Top Gear: "Kad vīri bija vīri un avārijas bija fatālas".(protams ne tik drausmīgā nozīmē).
2014. uzvarēs tas, kurš būs taupīgāks.