Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ņūvijs būs "Aston Martin" komandas līdzīpašnieks un tehniskais partneris

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņūvijs būs "Aston Martin" komandas līdzīpašnieks un tehniskais partneris
Adrians Ņūvijs un komandas īpašnieks Lorenss Strols. Foto: Aston Martin

Šodien oficiāli tika paziņots par Adriana Ņūvija pievienošanos "Aston Martin" komandai, kur viņš kļūs par ne tikai tās galveno tehnisko darbinieku, bet arī līdzīpašnieku.

Mēnešiem ilgušās baumas par Ņūvija nākotni nu ir beigušās, lai gan jau kādu laiku nebija šaubu par viņa lēmumu turpināt galvenā inženiera darbu tieši "Aston Martin" komandā.

Galvenā tehniskā partnera amatā Ņūvija pārraudzīs darbu pie 2026. gada "Aston Martin" sacīkšu auto izstrādes, kas tiks būvēts jau pēc jaunajiem tehniskajiem noteikumiem.

Par Ņūvija aiziešanu no "Red Bull" kļuva zināms jau maijā, taču kā iespējamā britu inženiera nākotnes komanda tika minēta arī "Ferrari". Viņu uzrunāja arī citas F1 komandas.

Darbu "Aston Martin" komandā Ņūvijs uzsāks 2025. gada 1. martā. Kopā ar Ņūviju strādās tādi vadošie inženieri kā komandas tehniskais direktors Dens Felovss, kā arī no "Ferrari" nometnes pārvilinātais Enriko Kardīle.

Ņūvijs atzinis, ka viņam bijis nepieciešams jauns profesionālais izaicinājums, tādēļ pieņemts "Aston Martin" ambiciozais piedāvājums. Komandas īpašnieks Lorenss Strols jau veic vērienīgas investīcijas komandā, ieskaitot jauna vēja tuneļa izbūvi - tas būs izmantojams jau šī gada beigās vai nākamā sākumā.

Ņūvijs radījis "Williams", "McLaren" un "Red Bull" F1 mašīnas, ar ko kopumā izcīnīti 13 Konstruktoru kausi un 12 tituli pilotu vērtējumā.

"Aston Martin" sastāvā turpmākos gadus startēs Fernando Alonso un Lenss Strols.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv