Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" atstāj tās ilggadējais vadītājs Luka di Montedzemolo

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" atstāj tās ilggadējais vadītājs Luka di Montedzemolo
Luka di Montedzemolo

Negaidīti par atkāpšanos no amata paziņojis ilggadējais "Ferrari" vadītājs Luka di Montedzemolo.

Lai gan šis paziņojums uzskatāms par negaidītu, baumu līmenī par to tika runāts jau kādu laiku. Tomēr vēl aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Formula 1 sacīkstes notika "Ferrari" mājvietā Itālijā, viņš šādu varbūtību kategoriski noliedza.

Di Montedzemolo "Ferrari" strādā jau kopš 1973. gada, kad sākotnēji kļuva par kompānijas dibinātāja Enco Ferari asistentu. Viņš strauji kāpa pa karjeras kāpnēm, drīz kļūstot arī par F1 komandas vadītāju. Savukārt kopš 1991. gada Di Montedzemolo bija "Ferrari" prezidents.

No "Ferrari" priekšsēdētāja amata 67 gadus vecais itālis atkāpsies oktobrī, bet šodien viņš presei sniedza oficiālu paziņojumu. Pagaidām vēl nav zināms, ko Di Montedzemolo darīs turpmāk, taču jau iepriekš tika runāts, ka viņš varētu iet politikā.

Nav noslēpums, ka Di Montedzemolo aiziešana no "Ferrari" ir tiešā veidā saistīta ar komandas sliktajiem rezultātiem pēdējās sezonās. Pēdējo četru gadu laikā tā guvusi tikai sešas uzvaras, bet šogad vēl nav izdevies uzvarēt nevienā posmā. Konstruktoru kausā "Ferrari" pēdējo reizi uzvarēja 2008. gadā.

Kimi Raikonenam šogad pat nav izdevies kāpt uz pjedestāla, kamēr Fernando Alonso to paveicis tikai divas reizes. Raikonens pēc 2015. gada plāno beigt karjeru F1 čempionātā, tādēļ paredzams, ka arī nākošgad brauks "Ferrari". Savukārt Alonso nākotne ir neskaidra un tiek baumots, ka viņš varētu lauzt līgumu, lai pievienotos kādai citai komandai, iespējams, "McLaren".

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  +1 [+] [-]

, 2014-09-10 12:53, pirms 10 gadiem
z.b shie baumotaaji Alons pat skaidraa gaishaa valodaa pateica,ka beigs karjeru Ferrarii :p
Bet nu Kimii vietaa jaameklee kaads jauns talants kaa RB Riku izvilka
Veiksmi Luka di Montedzemolii....

  +1 [+] [-]

, 2014-09-10 13:32, pirms 10 gadiem
Kimi un Alonso jau vel nakoso gadu paliks Ferrari, pec tam visticamak bus Jules Bianchi liela iespeja, tas ko kadreiz baumoja par Nico Hülkenberg domaju vairs nekad nepiepildisies, Feteelu ari saubos vai nems, jo nav vins nekads vilcejs ja masina nav perfekta un tad jau vairs nekas nepaliek, Rosbergs un Hamiltons paliks Mercedes vismaz tik ilgi kamer tur neizveidosies parak liels konflikts, tad gan kads bus spiests aziet, visadi var notikt, lidz nakosas sezonas beigam, jo si pat nav beigusies.
Alonsos neies uz McLaren, jo Honda motors bus kakis maisa, nevar vel zinat, kas tur bus sanacis, ja Alonsos paries, tad tikai pec gada.
Kimi atstradas ligumu lidz galam, saubos vai kads soreiz gribes to vairs lauzt.

     [+] [-]

, 2014-09-10 18:00, pirms 10 gadiem
Kimi vajag kārtīgu, konkurētspējīgu vāģi, tad viņš vēl daudzus skeptiķus apklusinās. Tikai jautājums-vai viņš tādu nākamgad dabūs, pretējā gadījumā visdrīzāk tiešām beigs karjeru. Viņa gados ar kaut kādu švaku auto grozīties pa peletona vidu un cīnīties par pirmo desmitnieku visdrīzāk motivācijas nav un nebūs, reti kuram tāda būtu. Naudas jau nu viņam tāpat pietiek.