Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Porsche" rūpnīca jau radījusi pamatu F1 motora izveidei

Juris Grīns
Juris Grīns

"Porsche" rūpnīca jau radījusi pamatu F1 motora izveidei
Foto: Sean Bull Design

Vācu autoražotājs "Porsche" izrāda arvien lielāku interesi par F1 pasaules čempionātu, un jau šobrīd kompānija izstrādājusi dzinēju, kas varētu kļūt par pamatu F1 motora izveidei.

Nesen "Porsche" negaidīti paziņoja par Lemānas sacīkšu programmas slēgšanu un pievienošanos elektrisko sacīkšu čempionātam Formula E.

Neskatoties uz šīm pārmaiņām, savu Lemānas LMP1 programmas speciālistu komandu "Porsche" joprojām nav izformējusi. Zināms, ka daļa no tiem iesaistīsies Formula E projektā, tomēr aizkulisēs aizvien vairāk tiek runāts, ka tas darīts arī ar mērķi ienākt Formulā 1. Ja tas notiks, "Porsche" kļūs par dzinēju piegādātāju klientu komandām.

"Mums šie cilvēki ir vajadzīgi nākotnei," vācu izdevumam "Auto Motor und Sport" atklāj "Porsche" izpētes un attīstības nodaļas vadītājs Mihaels Steiners. "Komanda, ko izveidojām savam LMP1 projektam, ir ļoti motivēta un apkopo milzīgu zināšanu bagāžu."

"Porsche" vadība neslēpj, ka nesen piedalījās Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) rīkotajās diskusijās par F1 dzinēju nākotni.

"Tāpat kā citi ražotāji, arī mēs tikām uzaicināti un piedalījāmies FIA diskusijās par Formula 1 nākotnes jaudas agregātiem," atklāj Steiners. "Šobrīd mūsu cilvēki Veisahā nestrādā pie F1 dzinēja izveides, bet tie darbojas pie augsta līmeņa motora koncepta izveides, lai gan šobrīd nav izlemts, ko mēs ar šo motoru darīsim tālāk."

Tiek ziņots, ka uz attiecīgā motora bāzes būtu iespējams īsā laikā izveidot pilnvērtīgu F1 dzinēju.

Izmantotie resursi:
F1i.com - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2017-08-10 21:36, pirms 7 gadiem
Varētu būt interesanti