Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 posma Āfrikā tomēr nebūs

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 posma Āfrikā tomēr nebūs
Kjalami F1 trase. Foto: Motorsport.com

F1 vadība ir atmetusi ieceri nākamajā sezonā čempionātu atgriezt Āfrikas kontinentā, apstiprinot, ka solītais posms Dienvidāfrikas Republikā nākamgad tomēr nenotiks.

Lai spēcīgāk pasvītrotu savu pasaules čempionāta statusu, notika darbs pie posma atgriešanas Kjalami trasē. F1 sacensības tur notikušas jau iepriekš, pēdējo reizi 1993. gadā.

F1 izpilddirektors Stefano Domenikali vairākkārt ticies ar trases pārstāvjiem un Dienvidāfrikas "Grand Prix" potenciālajiem rīkotājiem. Bija plāns posmu iekļaut jau šī gada kalendārā, taču pavisam reāli vieta tam tika atvēlēta 2024. gada sezonā. Šobrīd zināms, ka pārrunas nonākušas strupceļā un plāna par čempionāta atgriešanu Āfrikā vismaz pagaidām ir apturēts.

Pastāv iespēja, ka Dienvidāfrika uzņems sacensības 2025. gadā, taču tas ir ātrākais iespējamais termiņš.

Tiek ziņots, ka kavēšanās ar plāniem par posmu Kjalami saistīta ar ASV vēstnieka Dienvidāfrikas Republikā paustajām apsūdzībām, ka šī valsts esot piegādājusi ieročus Krievijai un tādā veidā uztur ar agresoriem "siltas" politiskās attiecības.

Notikušais pavēris iespēju Beļģijai tikt pie līguma pagarinājuma uz vēl vienu gadu, līdz ar ko arī nākamajā sezonā visticamāk redzēsim F1 posmu leģendārajā Spā-Frankošampas trasē. Pretējā gadījumā šis daudzu pilotu un līdzjutēju iecienītais posms šogad, iespējams, notiktu pēdējo reizi.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-06-10 18:54, pirms gada
Kad beidzot būs posms Vācijā? Autosporta meka bez sava posmā!!!!

  -2 [+] [-]

, 2023-06-10 19:27, pirms gada
Kaut kāds sūds izsaka savas aizdomas, un visa F-1 pasaule iet viņa pavadā? Es saprastu, ja tas būtu kādas starptautiskas organizācijas vai komisijas oficiāls paziņojums.

     [+] [-]

, 2023-06-10 19:59, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Kaut kāds sūds izsaka savas aizdomas, un visa F-1 pasaule iet viņa pavadā? Es saprastu, ja tas būtu kādas starptautiskas organizācijas vai komisijas oficiāls paziņojums.
Kāds brīnums, ka rusļiku aizstāvim vēstnieks skaitās sūds Un, jo īpaši imperiālistu cūku - amerikosu vēstnieks.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-10 20:36, pirms gada
Tad jau jaņem nost posmi visām BRICS projektā iesaistītajām valstīm. Tos, kas neatbalsta LGBT, tiem arī jaatņem posmi. Japiesaista vairāk melno pilotu, savādāk pēc rasisma izskatās. BLM! Domāju ASV republikāņu pārvaldītajos štatos arī nedrīkst būt posmi. Saudi Arabia atteicās no ASV dolāra? Tiem ar jaņem nost ar steigu un vel jasoda viņi.

     [+] [-]

, 2023-06-10 20:50, pirms gada
9KK3 rakstīja: Kad beidzot būs posms Vācijā? Autosporta meka bez sava posmā!!!!
Kas Tev liek domāt, ka Vācija ir autosporta meka? Jā, liels spēlētājs autosporta pasaulē, bet autosporta meka manuprāt tomēr ir un paliek Lielbritānija un Silverstonas trase.

     [+] [-]

, 2023-06-10 23:45, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Kāds brīnums, ka rusļiku aizstāvim vēstnieks skaitās sūds Un, jo īpaši imperiālistu cūku - amerikosu vēstnieks.
Ups, no Tevis gan negaidīju tādu leksiku: imperiālistu cūks - amerikoss...

Bet jā - man autoritāte ir tikai prezidents Baidens.