Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Motošosejas leģendas Maika Dūena dēls jau nākamgad cer startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

Motošosejas leģendas Maika Dūena dēls jau nākamgad cer startēt F1
Džeks Dūens. Foto: Alpine

Pieckārtējā "MotoGP" čempiona Maika Dūena dēls Džeks šogad aizvada pirmo sezonu "Formulā 2", vēl nav izcīnījis uzvaras, taču ar cerībām raugās jau nākamajā sezonā debitēt F1 čempionātā.

Džeks Dūens iepriekš divas reizes kļuva par Āzijas F3 vicečempionu, tāpat izcīnījis otro vietu FIA "Formula 3" čempionātā. Pašlaik viņš debijas sezonā ierindojas sestajā vietā F2 kopvērtējumā un izcēlies ar vienu pjedestālu, kad otrajā braucienā Barselonā finišēja otrajā vietā.

"Cerams, ka šis bija sākums manai cīņai par titulu - čempionātā kopumā ir 14 posmi," sacīja 19 gadus vecais austrālietis. "Mans nolūks pavisam noteikti nav aizvadīt vēl vienu sezonu F2 sacīkstēs."

Pērn par F2 čempionu kļuvušajam Oskaram Pjastri nesokas ar vietas atrašanu "Formulā 1", taču Dūens ir cerību pilns. Vairākus gadus jaunais talants ietilpa "Red Bull Junior Team" programmā, bet kopš šī gada, tāpat kā Pjastri, ir "Alpine Academy" dalībnieks.

"Šobrīd man nav menedžmenta struktūras, visu kārtojam mēs ar tēti paši," skaidro Dūens. "Viss ir atkarīgs no tavas snieguma, pārējais sakārtojas pats no sevis, tāpēc mērķis ir labi rezultāti. Pirms Spānijas posma mani rezultāti nebija pietiekami, bet tagad jāizcīna uzvaras. Tomēr arī ar uzvarām var nebūt pietiekami, kā atklāja Oskars. Lietām jādarbojas tavā labā, bet šis ir labs sākums. Cerams, ka sezonas beigās būsim tādā pozīcijā, lai cīnītos par pirmo vietu. Mērķis nav pavadīt F2 čempionātā divas sezonas, bet, ja tā vajadzēs, tad startēšu tepat."

Maiks Dūens deviņdesmitajos gados piecas reizes kļuva par čempionu motošosejas kategorijā "MotoGP", kas tolaik vēl bija pazīstama kā 500cc klase. Savukārt viņa dēls savu ceļu atrada autosportā.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
speedcafe.com