Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

2015. gada "Red Bull" modelis būs pēdējā Adriana Ņūvija F1 konstrukcija

Juris Grīns
Juris Grīns

2015. gada "Red Bull" modelis būs pēdējā Adriana Ņūvija F1 konstrukcija
Adrians Ņūvijs
Foto: TT NYHETSBYRN/Scanpix

Izcilais konstruktors Adrians Ņūvijs ir pagarinājis līgumsaistības ar saviem pašreizējiem darba devējiem "Red Bull Racing", tomēr 2015. gada modelis būs pēdējā F1 sacīkšu mašīna, ko viņš konstruēs.

Kompānijai "Red Bull" ir izdevies pasargāt Ņūviju no pievienošanās "Ferrari" komandai, kas bija izteikuši britu inženierim piedāvājumu. Acīm redzot, Ņūviju piesaistījis tas, ka ar "Red Bull" sniegto atbalstu viņam turpmākajos gados būs iespēja strādāt pie citiem projektiem.

Šobrīd Ņūvijs jau darbojas pie 2015. gada F1 modeļa izstrādes, lai gan projekts, protams, vēl ir sākuma stadijā, taču komanda jau apstiprinājusi, ka drīzumā viņš atkāpsies no galvenā dizainera amata. Tiesa, Ņūvijs savos 55 gados vēl nejūtas gatavs doties vienkārši atpūtā, tādēļ izvēlējies savus spēkus iemēģināt arī citos projektos.

"Red Bull" šim iemeslam par godu jau sākuši veidot tehnoloģiju centru, kurā Ņūvijs varēs izpaust savu inženierijas talantu. Tomēr vēl tuvākos mēnešus viņš aktīvi strādās pie jaunā F1 modeļa izstrādes, amatu atstājot gada izskaņā. Tiesa, tas nozīmē, ka mašīnas izstrādi nobeigs jau cits galvenais dizaineris, taču Ņūvijs apsolījies vienmēr sniegt savu padomu un konsultēt nepieciešamības gadījumā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Ņūvijs ir ieinteresēts sacīkšu jahtu konstruēšanā, taču pašlaik vēl netiek ziņots, ar kādiem projektiem viņš nodarbosies nākošgad. Lielā mērā Ņūvija aiziešanas iemesls ir mūsdienu F1 tehniskie noteikumi, kas liedz pilnvērtīgi izpausties auto attīstīšanā, sevišķi aerodinamikas jomā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -1 [+] [-]

, 2014-06-10 12:10, pirms 10 gadiem
Lidz 2025. gadam RBR jau bus aizgajusi nebutiba.

     [+] [-]

, 2014-06-10 13:18, pirms 10 gadiem
Nu tas gan tāds pastulbs lēmums, ka tieši gada beigās aizies. Normāli jau būtu, ka nobeidz tomēr to modeli, nevis pusfabrikātu iedod kādam savā ziņā "salātam"...

     [+] [-]

, 2014-06-10 16:33, pirms 10 gadiem
F1 drīz būs joma, kurā valdīs motori, kārbas, turbo, elektronika nevis šķipeles, super sarežģīti difūzeri, un citas "plastmasas". Ņuijs ir gudrs, un to ļoti labi saprot, ka nav iespējams cīnīties pret autoražotājiem ar enerģijas dzērieniem.
Šumakers arī šitā nodrošināja sev ilgstošu iztiku kā konsultants Ferrari komandā.