Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kanādas GP izcīņā bojā gājis tiesnesis

Juris Grīns
Juris Grīns

Kanādas GP izcīņā bojā gājis tiesnesis
Gutjeresa avarējusī formula
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien pēc F1 posma Kanādā bojā gājis kāds sacensību tiesnesis.

Negadījums notika jau pēc finiša, kad tiesnesis palīdzējis citiem trases darbiniekiem aizvākt Estebana Gutjeresa avarējušo "Sauber" formulu. Tiesnesis neveiksmīgi pakritis tieši zem pacēlāja, kura vadītājs cilvēku nav pamanījis un pārbraucis viņam pāri.

Tiesnesis guvis ļoti smagus savainojumus un nekavējoties nogādāts trases medicīnas centrā, bet pēc ta ar helikopteru pārvests uz traumatoloģijas slimnīcu. Par spīti visiem ārstu centieniem, svētdienas naktī viņš miris.

Tiesnesis, kura vārds pašlaik vēl netiek atklāts, ir pirmais bojā gājušais F1 trases darbinieks kopš 2001. gada. Toreiz Austrālijas GP laikā pēc Žaka Vilnēva un Ralfa Šūmahera avārijas lidojošs ritenis nogalināja Greiemu Beveridžu. Savukārt 2000. gada Itālijas GP bojā gāja Paolo Gislimberti, kuram trāpīja pirmā apļa avārijā nolūzis ritenis.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...