Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Šī uzvara pierādīja, kāpēc protestējām pret šīm riepām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Šī uzvara pierādīja, kāpēc protestējām pret šīm riepām"
Fetels uzvar Kanādas GP
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Vācu F1 pilots Sebastians Fetels pēc Kanādas posmā izcīnītās uzvaras atzinis, ka tagad ir skaidri redzami iemesli, kāpēc "Red Bull" komadna cenšas panākt, lai "Pirelli" uzlabo riepas. Fetels paziņojis, ka tas darīts vienīgi drošības dēļ un ne tamdēļ, ka "Red Bull" formulas nespētu pie tām pierast.

Fetels izcīnīja uzvaru jau kvalifikācijā un pēc tam sacensībās dominēja no starta līdz finišam, izcīnot pārliecinošu uzvaru pār Fernando Alonso un Luisu Hamiltonu.

"Es nekritizēju šīs riepas tāpēc, ka mums pietrūka ātruma, braucot ar tām, bet gan tādēļ, ka uztraucamies par to drošību," pēc uzvaras Monreālā sacīja Fetels. "Protams, citu pilotu viedoklis presē varbūt arī neizskanēja tik skaļi un varbūt viņi domā, ka šīs riepas dod viņiem priekšrocības. Dažkārt mums tiešām bija problēmas ar riepu iznīcināšanos un kaut kādu iemeslu, iespējams, atlūzu dēļ, gumija nāca nost ļoti strauji."

Otrais Kanādā finišēja "Ferrari" pilots Fernando Alonso, kurš startēja sestais, bet sacīkstē spēja pieveikt Marku Vēberu, Niko Rosbergu un Luisu Hamiltonu.

"Bija patīkami cīnīties ar tādiem talantīgiem pilotiem," savus konkurentus slavē Alonso, kurš F1 kopvērtējumā tagad pacēlies uz otro vietu. "Viņi ir inteliģenti braucēji, ar kuriem var cīnīties pie 320 km/h un justies droši. Šīs bija īstas autosacīkstes un esmu priecīgs būt uz pjedestāla pēc neveiksmīgā posma Monako, kas bija krasi savādāks. Otrā vieta rada uzvaras sajūtu, jo pēc grūtas nedēļas nogales tomēr spējām gūt daudz punktus."

Hamiltons no "Mercedes" komandas lielāko sacīkstes daļu pavadīja otrajā vietā, tomēr Fetelu apdraudēt nespēja un neilgi pirms finiša ļāva sevi apdzīt Alonso, finišējot trešajā pozīcijā. Brits neslēpa, ka viņa mašīnai jau vairākas sacīkstes ir problēmas ar bremzēm.

"Mašīna ļāva justies fantastiski un lēnajos līkumos bija laba saķere, tomēr gluži vienkārši bijām lēnāki par Fetelu un Alonso," viņš skaidro. "Braucu uz maksimuma un no mašīnas dabūju ārā visu iespējamo. Tomēr ir problēmas ar bremzēm un darbs pie tā joprojām turpinās."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 14:48, pirms 11 gadiem
Pagaidām izskatās, ka noticis paredzamais un komandas kurām bija problēmas ar riepu dilšanu sāk to pārvarēt. Agrāk vai vēlāk tam bija jānotiek.
Tagad būs interesanti paskatīties, ja Lotus uzliks veto jaunajām riepām, vai Fettels vēl līdz sezonas pēdējam posmam turpinās uztraukties par ''drošību''?
Vai arī viņa ''rūpes par citu veselību'' beigsies ar laiku, kad Red Bull spēs stabili veikt sacīksti ar 2 pitstopu stratēģiju?

     [+] [-]

, 2013-06-10 14:49, pirms 11 gadiem
Nav gluzi par so tem, bet pieriepam piekaitams. Skiet tomer tie Mercedes tresti kaut ko komandai veda iesepjam ka tajos vareja izprovet kadus jauninajumus un parliecinaties vai tie uz trases darbojas tiesi tapat ka simulatoros, skiet jau ka Mercedes varetu tiesa tikt sveika cauri, bet ka redzams tiesi pec siem testiem sakas komandas augsupeja. Sakritiba vai ne, bet aizdomigi gan.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-10 15:19, pirms 11 gadiem
Riepām nevajadzētu būt problēmai, tāpēc lai tik "Pirelli" strādā pie šī jautājuma!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 21:40, pirms 11 gadiem
Emka9593 rakstīja: šī uzvara pierādija ka tu esi liela vecene
Tad jau citu pilotu faniem ir liels kauns, ka viņu mīluļus pārspējusi "vecene"

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 23:51, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tad jau citu pilotu faniem ir liels kauns, ka viņu mīluļus pārspējusi "vecene"
man ir kauns ka tu veel te vecene atrodies.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 23:52, pirms 11 gadiem
Plaataas kaa jau Vaacietis.

     [+] [-]

, 2013-06-11 09:18, pirms 11 gadiem
edzus72 rakstīja: Plaataas kaa jau Vaacietis.
Tik pat tipisks stereotips kā "lēns kā igaunis" vai "piedzēries kā soms"