Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Albons: "Lai dabūtu punktus, vienkārši jānokrāso mati"

Juris Grīns
Juris Grīns

Albons: "Lai dabūtu punktus, vienkārši jānokrāso mati"
Alekss Albons. Foto: Williams

"Williams" pilots Alekss Albons jau otro reizi pēdējo trīs F1 posmu laikā pamanījies izcīnīt punktus. Tas sakritis ar faktu, ka tieši pirms tam viņš nokrāsoja savus matus sarkanīgā krāsā.

Leģendārā "Williams" vienība šogad atkal ir viena no vājākajām čempionātā, Nikolā Latifī punktus ne reizi nav guvis, bet Albons, kurš atgriezies "Formulā 1" pēc sezonas pārtraukuma, jau Austrālijā ierindojās desmitajā vietā. Svētdien Maiami taizemiešu izcelsmes brits atkal finišēja desmitais, bet pacēlās uz devīto vietu oficiālajos rezultātos, kad sodu saņēma Fernando Alonso.

"Nekādi uzlabojumi mašīnai nav nepieciešami, vienkārši ir jānokrāso mati," intervijā "Sky Sports" jokoja Albons. "Es tos nokrāsoju pirms sacīkstēm Melburnā un finišēju desmitais, pēc tam krāsa pabalēja un Imolā biju vienpadsmitais. Tad tos atkal nokrāsoju, un atkal cerēju izcīnīt punktus. Mana balaklava ir pilnīgi sarkana, visa krāsa ir izplūdusi. Izskatās tā, it kā man būtu nocirsta galva."

Albons arī stāsta, ka komandas darbinieki esot solījuši nokrāsot savus matus, ja viņam Amerikā izdosies iekļūt pirmajā desmitniekā: "Mēs sarunājām, ka, ja es šajā posmā izcīnīšu punktus, visa komanda krāsos matu. Tikko biju iegājis inženieru istabā, un viņi sāka atrunāties no teiktā, sakot, ka runa bija par pjedestāla izcīnīšanu."

Savulaik Albons bija nokļuvis līdz pat "Red Bull" komandai, taču vienības vadība ar viņa sniegumu nebija apmierināta un vietā pieņēma Serhio Peresu. Pērn Albons startēja DTM čempionātā, bet šogad atgriezies un brauc "Williams" sastāvā. To, ka izdodas dominēt pār komandas biedru Latifī un ar tik vāju mašīnu pat izcīnīt punktus, viņš skaidro ar pieredzi un progresu braukšanas ziņā.

"Es vienkārši jūtu, ka savu darbu daru labāk nekā pirms pāris gadiem," saka Albons. "Mēs kļūstam labāki, gan komanda, gan es, kā pilots. Tagad man ir vairāk pieredzes kā jebkad agrāk, un es jūtos ļoti labi."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
GRAND PRIX 247 | Independent & In-Depth...

  +1 [+] [-]

, 2022-05-10 12:35, pirms 2 gadiem
Milzīgs prieks par Albonu. Viemēr paticis šis pilots.
Albons dominē pār Latifi vēl izteiktāk kā Rassels to darīja. Džordžs sita Latifi vienos vārtos kvalifikācijās, bet sacīkstēs nereti bija līmenī ar Niku. Albons dominē tieši sacīkšu režīmā.

     [+] [-]

, 2022-05-10 12:55, pirms 2 gadiem
Formulà1 viens tomēr matus nokrāsoja.

     [+] [-]

, 2022-05-10 13:29, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Milzīgs prieks par Albonu. Viemēr paticis šis pilots.
Albons dominē pār Latifi vēl izteiktāk kā Rassels to darīja. Džordžs sita Latifi vienos vārtos kvalifikācijās, bet sacīkstēs nereti bija līmenī ar Niku. Albons dominē tieši sacīkšu režīmā.
Williams ir viena no vàjàkajàm komandàm formula viens. Atliek tik Albonam matus kràsot.